Пам’яті боксера Артема Хана

Пам’яті боксера Артема Хана

Хвилина мовчання
Укрінформ
Військовий вважався зниклим безвісти з квітня 2022 року

Артем Хан - миколаївський боксер та боєць ММА. Хлопець служив у 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ і не повернувся з бойового завдання під час боїв на Ізюмському напрямку.

«Наша родина проживає у Миколаївській області. Мій син з юності був спортсменом: займався ММА та боксом, брав участь у різних змаганнях. Артем ніколи ні з ким не конфліктував. Має такий спокійний характер. Ми завжди з ним відкрито спілкувалися, син мені довіряв», — розповіла мати бійця Анна в інтерв’ю порталу «0512».

За її словами, військовий вважався безвісти зниклим з весни 2022 року, потім отримав статус військовополоненого. Лише у січні 2024 року рідні отримали підтвердження про загибель Артема. У квітні цього року йому мало виповнитись лише 23 роки.

«Востаннє я спілкувалася з Артемом 30 квітня. Спочатку мені його побратими повідомили, що його, мабуть, убило снарядом. Він мав статус "зниклий безвісти". Я швидко повернулася до України. Мені довелося покинути роботу. Моїм сенсом життя стало повернення сина додому. Я відчувала, що він живий на підсвідомому рівні. Мені здається, що я пройшла всі кола пекла: ходила до частини, до військкомату, їздила до різних інстанцій. Я всім намагалася довести, що він живий. У мене зараз є цілий стос різного паперу», — розповіла жінка. 

Артем народився 6 квітня 2001 року, займався боксом і змішаними бойовими мистецтвами. Він закінчив Миколаївський національний університет кораблебудування. До початку повномасштабного вторгнення працював у спортивному комплексі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади у Миколаєві. Після 24 лютого долучився до бойових дій.

«Варварська війна, яку Росія розв’язала проти українського народу, забрала життя ще одного представника боксу. Боронячи Україну від окупанта, загинув боксер з Миколаєва, вихованець СДЮСШОР-6 Артем Хан. Вічна пам’ять Артему», — вшанувала пам'ять бійця спортивна група Luckypunch.net у Фейсбуці.

Прощання з військовим відбулося 8 січня 2024 року в селі Себине на Миколаївщині.

Вічна шана і слава Герою!

Фото: Luckypunch.net, Портал «0512», Суспільне.Миколаїв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-