Буданов пояснив, як знищення А-50 може вплинути на авіацію РФ у зоні бойових дій

Буданов пояснив, як знищення А-50 може вплинути на авіацію РФ у зоні бойових дій

Укрінформ
Знищення російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та значне пошкодження повітряного пункту управління Іл-22 завдало значного удару по військово-повітряних силах ворога.

Про це сказав очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю Financial Times, передає Укрінформ.

«А-50 був збитий і вибухнув… Іл-22 був сильно пошкоджений, але, на жаль для нас, йому вдалося здійснити аварійну посадку в Анапі (російське місто на узбережжі Чорного моря – ред.)», - сказав він.

За словами Буданова, на цей час у Росії є лише вісім А-50 в хорошому стані. Він додав, що знищення літака, ймовірно, вплине на здатність РФ діяти і підтримувати зв'язок в зоні конфлікту «цілодобово».

Читайте також: Підбитий Іл-22 дотягнув до Анапи, але відновити його росіяни не зможуть - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що воїни Повітряних Сил Збройних Сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Увечері 14 січня телеграм-каналами почала ширитися інформація про збиття Силами оборони України російського літака далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50 та пошкодження реактивного бомбардувальника ворога Іл-22М, які перебували над акваторією Азовського моря.

Іл-22М хотів здійснити посадку в Анапі (Краснодарський край РФ). Пілот дав запит на евакуацію. За деякими даними, літак зник із радарів у районі Керчі.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-