ЗСУ підбили два літаки РФ: один впав у море, другий намагався дотягти до аеродрому

ЗСУ підбили два літаки РФ: один впав у море, другий намагався дотягти до аеродрому

Укрінформ
Увечері 14 січня у небі над Азовським морем українські військові збили російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 та підбили бомбардувальник ІЛ-22М.

Про це повідомляє zn.ua з посиланням на заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки у Верховній Раді Юрія Мисягіна та джерела "РБК-Україна" у Силах оборони, передає Укрінформ.

Російський бомбардувальник після ураження намагався сісти в Анапі, куди запросив евакуацію, бригаду медиків та пожежників.

Як повідомляється, літак А-50 був збитий відразу після його заступу на чергування в районі Кирилівки близько 21:10-21:15 14 січня. А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації, а пізніше пілотом літака Су-30 вкс рф було виявлено займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Читайте також: Бійці 47 бригади на БПМ «Бредлі» знищили новітній російський танк

Літак Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового, а зрештою був підбитий вздовж узбережжя Азовського моря близько 21-ої години 14 січня. Після ураження, літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик "швидкої" та пожежної машини.

Як повідомляв Укрінформ, під час повітряної тривоги у Криворізькому районі Дніпропетровської області сили ППО знищили ворожу ракету.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-