Пам’яті пілота-дельтапланериста Іллі Тарасюка

Пам’яті пілота-дельтапланериста Іллі Тарасюка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він любив Карпати і мріяв про чемпіонат в українському Криму

Відомий дельтапланерист Ілля Тарасюк, який нещодавно пішов до війська, загинув від атаки російського дрона під час виконання бойового завдання. 

Про загибель спортсмена повідомила благодійна організація Pilots Help Ukraine у Фейсбуці: «Друзі, ми маємо важку втрату... Захищаючи Україну, загинув Ілля Тарасюк - пілот, друг, член нашої команди. Багато пілотів-дельтапланеристів в усьому світі літають на дельтапланах, для яких він пошив парус. Нещодавно він пішов до війська. На жаль, під час виконання завдання його група була атакована ворожим дроном. Ми сумуємо разом з його дружиною, донькою, батьками, друзями…».

"Наш Ілля загинув, захищаючи Україну від російської наволочі. Як же нам всім тебе не вистачатиме", - написала дельтапланеристка Юлія Бурлаченко.

Чоловік дуже любив небо, може тому, що навчався у Старокостянтинівському ліцеї і бачив пілотів зблизька.

20 років тому Ілля відкрив для себе Карпати. Коли не знайшов однодумців для паріння над Боржавою, спакував дельтаплан, сів у потяг і відправився на гору. І хоча його експерименти закінчилися невеликою аварією, це не відбило тяжіння до Карпат, куди чоловік повертався ще неодноразово. 

Крім неба, Ілля полюбляв рибалку, був одним із засновників київської спінінгової УЛ-громади.

А ще він дуже любив свого кота Фудзі. Одного разу фото Іллі з котиком побачила японська художниця Sanae Kosaka. На той час вона готувала календар, гроші від продажів якого збиралася передати на благодійність.

Ілля з Фудзі став головним героєм цього календаря. Після загибелі чоловіка художниця залишила допис на сторінці у Фейсбуці. 

«Побачила фото мого друга. Фото кота Фудзі та його улюбленого господаря. Я дійсно відчула, як його любить кіт Фудзі. Я їх намалював. Я хотіла колись їх побачити. Ніколи не уявляла, що таке трапляється». 

У загиблого Героя залишились дружина Любов і дочка.

Увесь час, поки йшла війна, жінка займалася благодійністю – збирала гроші на автівки для військових та інші потреби. А ще вона мріяла про чемпіонат дельтапланеристів в українському Криму.

Влітку 2022 року Любов написала у Фейсбуці: «Друзі, запрошуємо до великої, дружньої родини льотчиків Pilots Help Ukraine. Там можна буде ознайомитись зі всіма актуальними звітами, потребами і просто неймовірними людьми-літунами. Кожен з них поки не може літати у вільному небі, але будуємо плани на чемпіонат в українському Криму».

Ілля загинув, щоби ця мрія здійснилася. 

Вічна шана Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Illia Tarasiuk 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-