На розвідувальні, далекобійні та морські дрони Британія дає £200 мільйонів - Умєров

На розвідувальні, далекобійні та морські дрони Британія дає £200 мільйонів - Умєров

Укрінформ
З пакету оборонної допомоги Великої Британії Україні 200 млн фунтів передбачено на розвідувальні, далекобійні та морські дрони.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив міністр оборони України Рустем Умєров. 

«Прем’єр-міністр Сунак також оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні в розмірі 2,5 млрд фунтів. Це найбільший пакет допомоги з початку повномасштабного вторгнення. Щонайменше 200 мільйонів з цього пакету будуть виділені на виробництво бойових дронів для України, зокрема для розвідувальних, далекобійних та морських дронів. Це буде найбільша поставка дронів для України серед усіх країн», - повідомив Умєров.

Крім того, міністр повідомив, що Велика Британія також надасть додаткові 18 мільйонів фунтів гуманітарної допомоги, на додачу до вже виділених 340 мільйонів фунтів. Це допомога для подолання наслідків російських повітряних обстрілів, посилення захисту енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Президент назвав безпекову угоду з Британією «взірцем для нашого часу»

За словами Умєрова, угода про безпекову співпрацю формалізує підтримку низки програм, яку Велика Британія надає і продовжуватиме надавати, зокрема в галузях обміну розвідданими, кібербезпеки, медичної та військової підготовки, співпраці з питань ОПК. Угода зобов’язує Велику Британію проводити консультації з Україною в разі повторного нападу Росії на Україну та надавати оборонну підтримку.

Читайте також: 100 років партнерства, зброя і £2,5 мільярда: Жовква розкрив деталі угоди з Британією

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув у п’ятницю з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-