Ротації поки не дають виснажитися армії РФ, але ситуація може змінитися - ISW

Ротації поки не дають виснажитися армії РФ, але ситуація може змінитися - ISW

Укрінформ
Здатність Росії забезпечувати надходження нових сил зі швидкістю, що дорівнює її втратам, ймовірно, надає російській армії можливість поповнювати підрозділи, які командування РФ вивело з лінії фронту через виснаження, і згодом повертати їх на фронт.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Темп російських ротацій в Україні відповідає заявам заступника голови Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Вадима Скібіцького, який сказав, що Росія зосередила весь сухопутний компонент своїх військ в Україні. Він додав, що це дозволяє окупантам проводити ротацію на всьому театру воєнних дій.

Спроможність Росії проводити ротації на оперативному рівні, ймовірно, дозволить російським силам підтримувати загальний темп локалізованих наступальних операцій на сході України у найближчий перспективі, але незрозуміло, чи зможе РФ проводити ефективні ротації в довгостроковій перспективі або у разі російського чи українського контрнаступу, йдеться у зведенні.

Експерти зазначають, що російські оперативні ротації загалом зменшують виснаження армії РФ, що з часом може призвести до кульмінації російського контрнаступу. Водночас, за словами аналітиків, Росія здебільшого атакує Україну за допомогою штурмових груп, які не потребують великої кількості техніки чи високого рівня підготовки.

Читайте також: Росія виготовляє більше боєприпасів, але їх якість падає - Буданов

«Схоже, що російський апарат формування збройних сил поповнює втрати в Україні за допомогою погано підготовленого та відносно недієвого персоналу, який російське командування вважає достатнім для звичайних виснажливих фронтових атак», - зазначили в ISW.

Там додали, що такі атаки не призвели до значних здобутків Росії в Україні з початку жовтня 2023 року. Малоймовірно, що російські війська зможуть продовжувати удари нескінченно таким чином, аби перетворити тактичні успіхи на оперативні результати.

Як повідомлялося, у Міноборони Росії відмовилися обмежити термін служби мобілізованих одним роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-