Сили оборони за добу відбили 39 атак на шести напрямках

Сили оборони за добу відбили 39 атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 39 ворожих атак на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському і Запорізькому напрямках та ще десять штурмів на лівому березі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 10 січня.

За даними Генштабу, російські війська не полишають наміру вибити підрозділи Сил оборони України із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Протягом доби загарбники здійснили десять безуспішних штурмових дії. Тим часом українські захисники продовжують утримувати свої позиції та завдають ворогу значних втрат.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Загалом на фронті протягом доби відбулися 42 бойові зіткнення.

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу російських військ. Протиповітряна оборона знищила керовану авіаційну ракету ворога Х-59.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників і ще три ворожі цілі: пункт управління, склад боєприпасів і станцію радіоелектронної боротьби.

Російські загарбники протягом доби здійснили загалом два ракетні і 29 авіаційних ударів та 19 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоквартирні і приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Встановлено, що визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів російська армія завдала по районах Вільчі і Вільхуватки Харківської області.

Читайте також: Росіяни вдарили керованими авіабомбами по селу на Харківщині, загинула жінка

Понад 30 населених пунктів на Сіверському і Слобожанському напрямках протягом доби загарбники атакували артилерійським і мінометним вогнем, зокрема Грем’ячку Чернігівської області, Фотовиж, Родіонівку, Волфине, Високе й Середину-Буду Сумської області, Гатище, Плетенівку та Землянки Харківської області.

На Куп’янському напрямку захисники України відбили п'ять ворожих атак біля Синьківки Харківської області. Російські війська намагалися прорвати там оборону.

Із авіації росіяни вдарили в районі Петропавлівки Харківської області. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку загарбники обстріляли з мінометів і артилерії, зокрема Синьківку, Іванівку, Петропавлівку й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони України відбили три ворожі атаки східніше від Тернів і Веселого Донецької області. Війська РФ намагалися покращити там своє тактичне положення.

У районі Серебрянського лісництва Луганської області зафіксований ворожий авіаудар.

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу ворог завдав 25 авіаударів

Понад 15 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від вогню російських мінометів й артилерії, серед них – Невське Луганської області, Торське, Григорівка, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили ворожу атаку поблизу Кліщіївки Донецької області. Під артилерійським і мінометним вогнем російської армії на цій ділянці фронту опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили дев'ять ворожих атак біля Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще десять – неподалік від Первомайського і Невельського Донецької області. Росіяни безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення.

Під вогнем російських мінометів й артилерії на Авдіївському напрямку протягом доби опинилися близько 15 населених пунктів, серед них – Керамік, Новобахмутівка, Авдіївка, Сєверне та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати війська РФ біля Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Сім разів росіяни намагалися прорвати там оборону та здійснили понад 20 авіаційних ударів у районі Новомихайлівки.

Від вогню ворожих мінометів й артилерії протягом доби потерпали Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка і Костянтинівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій загарбники не вели, натомість спрямували артилерійський і мінометний вогонь по населених пунктах. Під ворожими обстрілами перебували понад 10 міст і сіл, серед них – Вугледар, Водяне, Золота Нива й Урожайне Донецької області.

Читайте також: На лівому березі Дніпра Сили оборони знищили комплекс «Муром-М» та станцію РЕБ ворога

На Запорізькому напрямку захисники України відбили чотири атаки російських військ поблизу Роботиного та західніше від Вербового Запорізької області. Ворог безуспішно намагався відновити там втрачене положення.

Близько 20 населених пунктів на Запорізькому напрямку загарбники обстріляли з артилерії й мінометів, зокрема Ольгівське, Чарівне, Білогір’я, Роботине і П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська артилерія била по Херсону. Із реактивних систем залпового вогню війська РФ вдарили по районах Тягинки, Іванівки, Кринків і Кізомиса Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у Синельниківському районі Дніпропетровської області 10 січня працювала протиповітряна оборона. Військові з повітряного командування «Схід» знищили ворожу ракету.

Фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-