Для більш ефективного використання дронів треба перейти на «цифру» - аеророзвідник

Для більш ефективного використання дронів треба перейти на «цифру» - аеророзвідник

Станція Краматорськ
Укрінформ
У використанні дронів є нагальна потреба переходу з аналогового на цифровий зв’язок.

На цьому у програмі «Станція Краматорськ» на Ютуб-каналі Ukrinform TV наголосив Сергій Жуковін "Швайгер" із 93 ОМБр, який спеціалізується на аеророзвідці.

“Є проблема відкритого зв'язку, аналогового, на одній частоті (з ворожими дронами - ред.). Тому часто дрони втрачають. Цей момент можна вирішити, перейти на “цифру", - зазначив Жуковін, додавши, що для цього у підрозділах мають бути інженерні групи.

За словами військового, нині в Україні виробляють чимало видів дронів, якими вдається нищити ворожу техніку та живу силу. Однак найбільш затребуваними залишаються FPV-дрони, якими можна відслідковувати ціль у режимі реального часу.

"Зараз війна дуже динамічна. Якщо в тебе є розвіддані по цілі, яка стоїть 10-15-20 км від "нуля", ти запустив "літачок", він полетів, відбомбився, прилетів, а ціль не знищена, бо вона виїхала за 5 хвилин до того, як "літачок" долетів", - пояснив Жуковін.

Читайте також: Зеленський провів Ставку: обговорили забезпечення фронту снарядами і дронами

Він зазначив, що в Україні вже виробляють чимало БПЛА, але FPV-дрони лише збирають, і їх не вистачає.

Тим часом перемогти сили ворога, які переважають, можна лише технологіями, переконаний аеророзвідник.

“Техніки і “м’яса” у них купа і треба просто максимально технологічно їх задавити.... У нас має бути хитрість і технологічність, щоб щось змінити”, - наголосив Жуковін.

У програмі він, зокрема, розповів про перше військове використання FPV-дрона, що змінило хід війни, про нештатні обставини на першому етапі використання вибухівки та дронів, про ситуацію з українським виробництвом БПЛА.

Читайте також: Новий випуск «Станції Краматорськ» - про дрони, ракетні обстріли та пропаганду РФ

Як повідомлялося, проєкт «Станція Краматорськ» створили Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» спільно з Центром протидії дезінформації при РНБО. Він виходить у форматі щотижневих відеоінтервʼю з військовими про російсько-українську війну та пов’язані з нею фейки, теперішнє та майбутнє України.

Ведучі програми - відомі українські фотографи-документалісти Костянтин та Влада Ліберови. Гості - військовослужбовці, які захищають Українську державу від окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-