Росіяни примусово «мобілізують» фермерів на ТОТ - намагаються покрити втрати війська

Росіяни примусово «мобілізують» фермерів на ТОТ - намагаються покрити втрати війська

Укрінформ
Російські окупанти активізували механізми примусової мобілізації у тимчасово загарбаних громадах Херсонської та Запорізької областей, зосередивши увагу передусім на фермерах.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

“...Російські окупанти усіма способами намагаються покрити втрати своїх військ чоловіками, які залишились на поневолених територіях. Зокрема, Москва активізувала механізми примусової мобілізації в окупованих громадах Херсонської та Запорізької областей”, - зазначили у розвідці.

За її інформацією, особливу увагу окупанти зосередили на фермерах. Зокрема, у господарства у низці населених пунктів окупанти розіслали письмові вимоги негайно стати на військовий облік усім чоловікам призовного віку.

“У разі невиконання директиви сільськогосподарські підприємства чи окремі фермери будуть каратись штрафами у 400 тисяч рублів (близько $4500), однак сплата цієї суми аж ніяк не гарантує уникнення від участі у війні проти України в лавах армії держави-агресора Росії”, - наголосили у ГУР.

У розвідці зазначають, що активізація примусової мобілізації, до якої вдаються окупанти на ТОТ України, спричинена необхідністю покривати втрати особового складу, а також зниженням підтримки війни серед російського населення.

Читайте також: Загарбники використають чоловіків з ТОТ як живий щит для своїх військ - правозахисник

“Оскільки кремлівські “технологи” наразі вважають за неможливе оголосити масштабну хвилю мобілізації на Росії, аби не погіршувати соціальний фон перед так званими “виборами Путіна”, чоловіче цивільне населення в окупації знову перебуває під хвилею тиску. Під загрозою примусової мобілізації фактично перебувають усі чоловіки, віком від 18 до 65 років, а нерідко й 16-річні та 17-річні підлітки, яких Москва так само заганяє до окупаційного війська”, - заявили у ГУР.

Як повідомлялося, правозахисники заявили, що росіяни проводять мобілізаційні заходи на захоплених територіях України з 1 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-