Росіяни за добу атакували 12 областей України - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували 12 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські війська минулої доби здійснили атаки на 12 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 7 січня.

Так, у Кіровоградській області уламки збитого ворожого дрона типу Shahed пошкодили приватний будинок і лінію електропередач у Кропивницькому районі. За попередніми даними, постраждалих немає.

У Черкаській області вночі під час повітряної тривоги українські захисники знищили ворожий безпілотник. Минулося без потерпілих і руйнувань.

По Чернігівській області за добу російська армія вдарила шість разів, що призвело до 25 вибухів. Під вогонь ворожих мінометів потрапили Корюківський і Новгород-Сіверський райони. Інформація про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури не надходила. Уточнення даних триває.

У Сумській області уночі зафіксовані десять вибухів, спричинених ударами російських мінометів й артилерії, - чотири рази загарбники атакували прикордонні території та населені пункти регіону. Ворожих обстрілів зазнали Білопільська й Хотінська громади. За попередніми даними, минулося без наслідків.

Учора протягом дня прикордонні території та населені пункти Сумської області росіяни обстріляли 21 раз - зафіксовані 138 вибухів. Під ворожий вогонь потрапили Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Середино-Будська і Свеська громади.

Читайте також: У Херсоні росіяни поцілили у житловий будинок, є загибла та поранена

У Середино-Будській громаді мінометним ударом російських військ пошкоджені два приватні домоволодіння.

По Запорізькій області минулої доби загарбники завдали загалом 169 ударів. Під ворожим вогнем перебували 22 населені пункти.

Зокрема, п'ять обстрілів росіяни здійснили з реактивних систем залпового вогню, поціливши по Гуляйполю, Новодарівці та Малих Щербаках.

З авіації війська РФ ударили по Оріхову, Новодарівці і П'ятихатках. 35 дронових атак ворог здійснив по Гуляйполю, Залізничному, Новоандріївці, Малій Токмачці, Новодарівці, Червоному, Левадному, Полтавці і Малих Щербаках.

По території Новоданилівки, Гуляйпільського, Новодарівки, Чарівного, Темирівки, Левадного, Полтавки, Роботиного, Малинівки, Кам'янського, П'ятихаток, Лобкового й інших прифронтових міст і сіл російська армія била з артилерії - зафіксовані 126 обстрілів.

Читайте також: В Україні з 29 грудня від атак Росії загинули майже 120 мирних мешканців - ООН

Щодо руйнування ворожими ударами житлових будинків за добу в регіоні надійшли шість повідомлень. Постраждалих серед цивільних немає.

Нікопольський район Дніпропетровської області вчора росіяни 12 разів обстріляли з артилерії та тричі вдарили по ньому дронами-камікадзе. Від ворожих атак потерпали сам Нікополь, Мирівська, Марганецька і Покровська сільська громади.

Унаслідок російських обстрілів у Нікопольському районі одна людина загинула, 16-річна дівчина і 66-річний чоловік дістали уламкові поранення. Постраждалих госпіталізувати в стані середньої тяжкості. Ще четверо людей потребували допомоги лікарів через сильний стрес, серед них - п'ятирічний хлопчик.

Ворожим вогнем у районі пошкоджені два промислові підприємства, 27 приватних будинків і 13 господарчих споруд, одна з них - згоріла. Також побиті кілька машин, зачепило сонячні панелі, газогони та лінії електропередач. Фахівці відновлюють електропостачання.

У небі над Дніпровським та Нікопольським районами вчора ввечері та ближче до ночі протиповітряна оборона України збила вісім запущених росіянами дронів типу Shahed.

Водночас у Дніпрі сталося влучання - виникли дві пожежі. Вогонь знищив чотири автомобілі, ще 12 пошкодив. Зачепило також будівлю гуртожитку, дві багатоповерхівки, комунальний заклад й адміністративну будівлю.

Читайте також: Сили ППО вночі знищили 21 з 28 «Шахедів»

Бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій врятували шістьох людей, зокрема двох дітей. Двом людям на місці надана медична допомога.

Учора пізно ввечері російські війська знову вдарили з артилерії по Нікопольському району, а саме по Червоногригорівській громаді. Минулося без наслідків.

У Харківській області від вогню російських мінометів й артилерії протягом доби потерпали понад 15 населених пунктів, зокрема Червона Зоря Богодухівського району, Козача Лопань і Лук'янці Харківського району, Вовчанськ, Бочкове й Бударки Чугуївського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове Куп'янського району.

Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Вовчанська Чугуївського району, Табаївки, Олександрівки, Петропавлівки, Іванівки, Приколотного та Чугунівки Куп'янського району.

У Вовчанську Чугуївського району внаслідок ворожого обстрілу поранень зазнав 56-річний чоловік. Постраждалого госпіталізували в середньому стані. Ворожим вогнем у місті пошкоджені також електроопори і підприємство.

Через ворожий обстріл та удар керованою авіабомбою у Вовчанську відсутнє електропостачання, пошкоджений приватний будинок. Цього разу минулося без постраждалих.

Також учора росіяни обстріляли Куп'янськ, зруйнувавши там житловий будинок, пошкодивши ще низку приватних будинків і дитячий садок.

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу знищені 493 загарбників та 46 одиниць техніки - військові

У Луганській області російська армія відкривала вогонь по Невському й Білогорівці. Із авіації загарбники вдарили по Серебрянському лісництву. Останніми днями ворог зосередив атакувальні зусилля на Куп’янському напрямку.

За добу війська РФ обстріляли Луганську обсласть 143 рази, випустивши по ній 551 снаряд.

У Донецькій області російська армія завдала по населених пунктах 19 ударів із різних видів, а саме: із зенітних ракетних комплексів С-300, авіації, артилерії, реактивних систем залпового вогню "Ураган" і "Град". Також ворог бив керованими авіабомбами КАБ-500.

Під російські обстріли потрапили Курахове, Авдіївка, Покровськ, Красногорівка, Нью-Йорк, Північне, Рівне, Гришино, Звірове, Новоселівка Перша та Желанне.

Ворожим вогнем у регіоні пошкоджені 48 житлових будинків, зокрема п'ять багатоквартирних, а також лінія електропередач, господарча споруда і цивільний автомобіль.

Загалом за добу в Донецькій області російські війська вбили трьох людей, ще десятьох поранили.

У Миколаївській області вночі протиповітряна оборона України знищила п’ять ворожих безпілотників типу Shahed 131/136.

Ударів російської артилерії вчора зазнав Очаків Очаківської громади. Минулося без постраждалих.

Читайте також: Україна має нагадувати Заходу, що РФ не збирається пом'якшувати повітряні атаки - Ігнат

Також учора та сьогодні вночі ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по населеному пункту Куцурубської громади. Минулося теж без постраждалих.

Учора ввечері в Миколаївській області вороже влучання відбулося по рекреаційній зоні – на одній із законсервованих баз відпочинку сталося загоряння. Пожежу оперативно ліквідували. Ніхто не постраждав.

В Одеській області, за повідомленням оперативного командування "Південь", українські захисники збили два ворожі дрони-камікадзе

Херсонську область російські війська за добу обстріляли 89 разів, випустивши по ній 382 снаряди. Зокрема, по самому Херсону загарбники вдарили п'ять разів (24 снаряди).

Ворожі влучання зафіксовані в районах 23 населених пунктів області. Також загарбники влучили по об'єкту критичної інфраструктури у Херсонському районі та на територію заводів у Херсоні.

У Тягинці під ворожий обстріл потрапив 56-річний чоловік. У постраждалого – мінно-вибухова травма, закритий перелом руки зі зміщенням та множинні садна. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості.

Через російський обстріл у регіоні постраждали дев'ятирічні близнюки. Разом із батьками вони їхали в машині між Дар’ївкою та Федорівкою, коли ворог відкрив вогонь. Дітей доставили до лікарні, їхній стан стабілізували. Медики проводять дообстеження.

Читайте також: На Закарпатті стали на бойове чергування мобільні вогневі групи

У Херсонському районі уламкове поранення грудної клітки через ворожий обстріл дістав 58-річний чоловік. Стан постраждалого - легкий.

Також учора російська армія вдарила по селу Іванівка - на подвір’ї власного дому численні травми дістав 53-річний чоловік. Потерпілого госпіталізували.

Загалом за добу війська РФ поранили в Херсонській області п'ятьох людей, двоє з них - діти.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу російські війська здійснили загалом дев'ять ракетних і 84 авіаційні удари, а також 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони України і населених пунктах.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-