ЗСУ за добу відбили біля Бахмута три російські атаки та взяли полонених

ЗСУ за добу відбили біля Бахмута три російські атаки та взяли полонених

Укрінформ
ЗСУ біля Бахмута за минулу добу відбила ти атаки і знищила 33 одиниці військової техніки РФ.

Про це у ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував начальник служби звʼязків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо, відповідаючи на питання про ситуацію у Бахмуті, передає кореспондент Укрінформу.

"У своїх атакувальних спробах за минулу добу (там - ред.) було відбито 3 ворожих атаки - це Кліщіївка, Андріївка, і противник намагається наступати поблизу Богданівки. Напрямок зрозумілий, це – Часів Яр, щоб розвинути свій успіх та вийти на адмінкордони Донецької області. Ці плани ми знаємо, успіхів наразі у них на цьому напрямку немає", - заявив він.

Начальник служби звʼязків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ зазначив, що за минулу добу (у цьому районі - ред.) РФ випустила по українських захисниках 23 дрони-камікадзе та здійснила 459 артилерійських та мінометних обстрілів з різних калібрів.

"Тим не менше, вдалося зменшити популяцію росіян на українській землі на 131 особу, було взято ще полонених. Будемо чекати їхніх цікавих розповідей, що ж у них там відбувається зараз. Також було знищено 33 одиниці військової техніки, серед яких - 2 танки та 2 МТЛБ", - поінформував Фітьо.

Читайте також: У ГУР показали супутниковий знімок знищеного складу боєприпасів РФ у Криму

За його словами, вся лінія ОСУВ "Хортиця", її смуга відповідальності, залишається активною, і наразі РФ від своїх намірів наступати не відмовилася.

"Наші захисники знаходяться у активній обороні. Це дає змогу і переходити до атакувальних дій, і вести оборону, і покращувати своє тактичне становище. І найголовніше - ми розуміємо, що ми воюємо з сильним, безпринципним ворогом, і ми його не тільки не переоцінюємо, але і розуміємо, які у нього є слабкі сторони", - зазначив він.

Як повідомлялося, за матеріалами СБУ до 10 років тюремного ув’язнення засуджено бойовика, який у складі "казачого" збройного угруповання воював проти України з 2014 року і потрапив у полон під Бахмутом.

Фото: Генштаб ЗСУ, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-