Пам’яті військовослужбовця Микити Белякова

Пам’яті військовослужбовця Микити Белякова

Хвилина мовчання
Укрінформ
Війна забрала життя 20-річного Микити Бєлякова наприкінці 2023 року. 

Юнак захищав Україну у складі бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України. Військовий загинув 26 грудня внаслідок ворожого авіаційного удару поблизу села Діброва, що в Луганській області.

Повідомив про загибель Микити 30 грудня міський голова Шумської територіальної громади Вадим Боярський. 

«Біль розриває серце. Трагічна звістка надійшла у Шумську громаду. Ненависний ворог обірвав життя нашого земляка, мужнього оборонця України - Микити Бєлякова, 2003 року народження, жителя села Мирове. 

Молодий, красивий, двадцятирічний юнак у якого здавалось ще все попереду – життя, кохання, сім’я…повертається додому на щиті. Сміливе серце, патріотизм та біль за державу спонукали його підписати контракт та іти на війну. Служив Микита в бригаді АЗОВ. Тато Героя також перебуває на службі в ЗСУ. 

У розквіті сил згасають молоді життя у пеклі кровопролитної російсько-української війни. Низько схиляємо голову перед загиблим Героєм, висловлюємо глибокі співчуття сім’ї, рідним та близьким, друзям, бойовим побратимам Микити. Вічна пам’ять та шана Герою!» — написав Боярський.

4 січня живим коридором Шумська громада зустріла загиблого Героя – Микиту Бєлякова. Міський голова Вадим Боярський висловив співчуття батькам та близьким загиблого з приводу надзвичайно важкої втрати. 

«Сотні людей прийшли, щоб віддати шану відважному юнакові. На площі Героїв Майдану у Шумську священники відправили заупокійну панахиду. Жителі громади попрощалися із Микитою зі сльозами на очах, не стримуючи емоції», — йшлося у повідомленні Шумської територіальної громади.  

Для усіх знайомих Микита Бєляков назавжди залишиться добродушним та товариським юнаком, надзвичайно позитивним та вірним другом, щирим патріотом, який до останніх днів не втрачав віру у Перемогу.

Чин поховання відбувся 5 січня в селі Мирове об одинадцятій годині. Цей день в Шумській громаді оголошено днем жалоби.

Смерть Микити Бєлякова стала великою втратою не тільки для його родини, але й для всієї України.  Патріотизм і велика любов до країни спонукали його піти на війну, щоб захистити свою країну. Його героїзм назавжди залишиться у пам'яті народу. 

Вічна слава Герою!

Фото: Шумська територіальна громада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-