На Таврійському напрямку загарбники починають бунтувати і тікають з окопів - Сили оборони

На Таврійському напрямку загарбники починають бунтувати і тікають з окопів - Сили оборони

Укрінформ
Підрозділи російських окупаційних військ на Таврійському напрямку не хочуть іти в атаки, бунтують і тікають з окопів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«Ворог, зазнавши втрат у попередні дні, діє хвилями, дещо зменшує кількість атак. По-перше, в нього свята новорічні, і не дуже хочуть росіяни йти в атаку взагалі, деякі підрозділи починають бунтувати і відмовляються або тікають з окопів, щоб не йти. Тобто саботують. І в цей час, коли піхотні атаки дещо знижені, ворог намагається максимально завдати втрат логістичним шляхам, нашим укріпленням і дістати наших воїнів, щоб потім знову кинути вперед - в "м’ясні" штурми - нову піхоту, яку він позбирав або підтягнув резерви», - зазначив Штупун.

Він нагадав, що напередодні вдвічі збільшилась кількість атак, і сьогодні ворог не полишає спроб оточити Авдіївку: «Сьогодні вже відбито 14 ворожих спроб покращити тактичне положення в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки і ще 9 атак неподалік Первомайського та Невельського».

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу ворог завдав 25 авіаударів - Тарнавський

За оприлюдненою речником інформацією, кількість артобстрілів ворога коливається на рівні 900-1000 на добу. Такими обстрілами ворог намагається знищити укріплення Сил оборони. 

Інформуючи про ситуацію на Запорізькому напрямку, Штупун зазначив, що наразі ворог намагається повернути втрачене положення, раніше втрачені позиції. 

«Вже сьогодні відбито сім атак. Ворог намагався йти вперед в районі Роботиного і північно-західніше Вербового», - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи відчувається дефіцит боєприпасів у Сил оборони на цьому напрямку, речник наголосив: «На нашому напрямку кількість боєприпасів дозволяє виконувати завдання. І ми продовжуємо діяти ефективно - наші артилеристи, наші оператори БПЛА. Загальні втрати ворога так і тримаються - 400-500 осіб на добу».

Штупун також зауважив, що у ворога немає переваги в дронах на полі бою.

«Я б не сказав, що у ворога є перевага в дронах, він застосовує до 100 одиниць. Коли краща погода, то до 150. Наш РЕБ доволі успішно на певних напрямках бореться з цією загрозою», - розповів Штупун.

Читайте також: Ворог збільшує кількість снайперських пар уздовж лінії фронту - Сили оборони

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за минулу добу ліквідували 780 російських загарбників. Загалом з 24 лютого 2022 року по 4 січня 2024 року втрати російських військ становлять близько 362 тисяч 280 осіб. Також українські оборонці знищили 6002 ворожих танків (+12), бойових броньованих машин ‒ 11128 (+21), артилерійських систем ‒ 8574 (+28), РСЗВ – 947 (+2), засобів ППО ‒ 630 (+1), літаків – 329 (+0), гелікоптерів – 324 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 6753 (+5), крилатих ракет ‒ 1785 (+2), кораблів / катерів ‒ 23 (+0), підводних човнів - 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 11423 (+32), спеціальної техніки ‒ 1304 (+6).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-