Російська армія збільшила штурмову активність на Херсонщині - Гуменюк

Російська армія збільшила штурмову активність на Херсонщині - Гуменюк

Укрінформ
Війська армії Російської Федерації за минулу бойову добу підвищили свою штурмову активність на Херсонщині до 18 штурмів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ситуація на окупованій частині Херсонщини залишається досить складною, тому що присутність там сил оборони ворога суттєво нервує. Вони не припиняють спроб штурмувати наші позиції», - поінформувала вона.

За словами Гуменюк, за минулу бойову добу ворог підвищив свою цю активність до 18 штурмів. 

Речниця підкреслила, що раніше за добу фіксувалося приблизно 10-13 спроб ворожих штурмів, «це був більш-менш сталий показник». 

«Очевидно, що військове командування ворога вимагає від підрозділів максимальної ефективності, але кожного разу, зазнаючи втрат, вони змушені повертатися на свої вихідні позиції», - підкреслила Гуменюк.

Водночас вона повідомила, що українським воїнам вдається тримати оборону, тримати закріплення на зайнятих позиціях і працювати над розширенням плацдарму. 

«Ворог втрачає багато техніки, втрачає особовий склад. За минулу добу ми вже маємо підтвердження, що майже 20 окупантів було знищено під час такої бойової роботи Сил оборони України», - наголосила спікерка.

Читайте також: З прифронтових районів Херсонщини евакуювали ще 32 дітей

Також вона зауважила, що армія ворога продовжує тиск на мирне населення, на людей, які перебувають в окупації, продовжують просування наративів насильницької паспортизації. 

Зокрема, речниця поінформувала, що з 1 січня на тимчасово окупованій частині Херсонщини окупанти планують позбавити людей права на отримання медичної допомоги у випадку відсутності медичного сертифіката, страхового полісу, який може бути отриманий виключно за наявності російського паспорта. 

«Тобто тиск соціальним способом продовжується, і подворові обходи з вишукуванням лояльно налаштованих людей також не припиняються», - резюмувала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу російська армія здійснила 87 обстрілів Херсонської області, загинула одна людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-