На фронті протягом доби - 42  зіткнення, авіація ЗСУ завдала 11 ударів по ворогу

На фронті протягом доби - 42 зіткнення, авіація ЗСУ завдала 11 ударів по ворогу

Дані Генштабу
Укрінформ
 Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися 42 бойових зіткнення.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 31 грудня.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу ворога. Підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та пункт управління.

Ворог завдав 12 ракетних та 58 авіаційних ударів, у тому числі ударними дронами типу Shahed-136/131, здійснив 48 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові та багатоквартирні будинки, інша цивільна та промислова інфраструктура.

Всього протягом доби відбулось 42 бойових зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Хрінівка Чернігівської області; Улиця, Сваркове, Стукалівка, Басівка, Високе, Попівка Сумської області; Ветеринарне, Козача Лопань, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Бологівка Харківської області.

Читайте також: Під час ракетної атаки РФ на Харків постраждали журналісти німецького телеканалу ZDF

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 11 атак біля Синьківки Харківської області. Також ворог завдав авіаційного удару в районі Іванівки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії поблизу Макіївки Луганської області. Завдав авіаційного удару в районі Серебрянського лісництва Луганської області та Григорівки, Різниківки, Званівки, Спірного Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито сім атак ворога біля Богданівки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито три атаки ворога в неподалік Авдіївки та ще 9 атак в районі Первомайського Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Авдіївка, Сєверне, Нетайлове, Первомайське Донецької області.

Читайте також: Обстріли та аварії: Київ та ще вісім областей мають проблеми зі світлом і газом

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати загарбників в районі Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, здійснив чотири безуспішні атаки на позиції українських захисників. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Максимільянівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Костянтинівка.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили атаку ворога поблизу Урожайного Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Урожайне, Макарівка, Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області. Тут відбито чотири атаки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Левадне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Малі Щербаки, П'ятихатки Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали Іванівка, Садове, Антонівка та Херсон Херсонської області. Також ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Качкарівка та Червоний Маяк Херсонської області.

"Окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби ворог здійснив 9 безуспішних штурмових дій на позиції наших військ, але наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають загарбникам значних втрат", - зазначили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення російські війська запустили по Україні понад 7500 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-