Після сьогоднішньої атаки світ має припинити думати, що з Росією можна домовитись - ОП

Після сьогоднішньої атаки світ має припинити думати, що з Росією можна домовитись - ОП

Укрінформ
В Офісі Президента України наголошують, що після сьогоднішньої масованої атаки РФ світ має припинити думати, що з Росією можна домовитись.

Про це сказав радник керівника ОП Михайло Подоляк в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Росія показала сьогодні, що таке "рускій мір" в повному сенсі цього слова. Якщо хтось не розумів цього, то після сьогоднішньої ночі вони мають усвідомити, що Росія не є договороспроможною, Росія показала, що для них вбивство і є єдиним мотивом існування. Вони хочуть продовжувати знищувати Україну і не тільки Україну. Тому треба припинити думати, що з Російською Федерацією можна домовитись", - заявив Подоляк.

За його словами, Росія також має наситити чимось свою кровожерливість, і сьогодні вона не дає своїм людям перемог у війні, але вона дає їм те, що росіяни хочуть отримати: насолоджуватись смертями українців.

"Вони не б'ють по військових об'єктах, по критичній інфраструктурі. Вони б'ють по цивільних об'єктах. Росія хоче показати заходу, що вона демонстративно вбиватиме українців, а заходу буде з гуманістичної точки зору ніяково дивитись на наші смерті. І тим самим Росія підштовхуватиме до того, що захід має менше допомагати Україні і тоді це швидше закінчиться, тоді Росія буде вбивати українців тихо і захід не відчуватиме вини", - зазначив радник керівника ОП.

Читайте також: Наймасованіша атака з повітря: у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі - загиблі та поранені

Саме тому, підкреслив Подоляк, потрібно нарешті припинити ці всі дискусії, що війну можна виграти не на полі бою. "Має бути єдине ключове рішення: все, що потрібно Україні, треба дати, війну треба справедливо закінчити і закінчити потрібно кар'єру Путіна і його оточення. Вони мають відповідати за військові злочини. Інакше буде війна в Європі, і вона виглядатиме так, як сьогодні виглядала атака на територію України", - сказав він.

Крім цього, зауважив Подоляк захід має усвідомити, що єдина армія, здатна протистояти Росії, - це українська.

"Тому питання дискусій про якісь переговори потрібно припинити. Має бути інше питання: скільки, чого і як швидко треба надати Україні. Давайте разом збільшувати військове виробництво, швидше постачати техніку, знайдемо все-таки той мільйон снарядів і не говоритимемо, що тільки ракети дальністю не більше 500 км. Російська Федерація має закінчитися", - наголосив радник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, уночі Сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Вже відомо про 30 загиблих та понад 160 поранених внаслідок масованого удару РФ по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-