У районах Північної операційної зони встановлюють «зуби дракона»

У районах Північної операційної зони встановлюють «зуби дракона»

Фото
Укрінформ
У прикордонних районах Північної операційної зони встановлюються протитанкові бетонні загороджувальні елементи «зуби дракона».

Про це повідомила пресслужба Командування об’єднаних сил Збройних сил України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У прикордонних районах Північної операційної зони на очах виростають «зуби дракона», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «зуби дракона» - тетраедри – протитанкові бетонні загороджувальні елементи, які входять в систему оборони взводних опорних пунктів (ВОП).

У Командуванні підкреслили, що їх встановлення свідчить, що спорудження ВОПів добігає кінця.

Інформується, що на одному з таких рубежів у Харківській області побував командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, кожний опорний пункт складається з чотирьох-п’яти смуг інженерних загороджень. «Це протитанковий рів, мінне поле, тетраедри, колючий дріт і знову мінне поле», - пояснив він.

Наєв відзначив, що в Північній операційній зоні облаштовано вже понад сто таких позицій.

«У разі зростання рівня військової загрози на ці оборонні рубежі мають підійти додаткові сили. Ці бригади будуть готові до ведення оборонного бою та стримування просування ворожих сил», – наголосив генерал-лейтенант.

За його словами, раніше українські військові інженери переважно виконували завдання з будівництва польової фортифікації. Проте Ставкою Верховного Головнокомандувача було вирішено перейти до довготривалої фортифікації.

Інформується, що роботи виконуються за кошти державного бюджету, а виконавцями робіт виступають обласні військові адміністрації.

Своєю чергою, голова Богодухівської районної військової адміністрації Анатолій Рисцов розповів, що під час усього циклу будівництва ВОПів місцева влада постійно співпрацює з військовими та узгоджує з ними усі деталі.

Читайте також: На Донеччині всі сили кинуті на будівництво фортифікаційних споруд - ОВА

Рисцов також акцентував, що на будівництві оборонних рубежів, окрім бюджетних коштів, задіяні кошти з бюджетів територіальних громад.

Він також підкреслив, що роботи на спорудженні смуг оборони в Богодухівському районі добігають кінця, і до Нового року все має бути завершено.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 29 грудня Сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-