Пентагон розкрив вміст нового оборонного пакета для України

Пентагон розкрив вміст нового оборонного пакета для України

Укрінформ
До пакета військової допомоги Україні на $250 мільйонів, який адміністрація США оголосила в середу, увійшли, зокрема ракети для HIMARS, протитанкові комплекси TOW, інші боєприпаси та озброєння.

Про це йдеться в повідомленні Пентагону, передає Укрінформ.

«Цей пакет містить допомогу, яка була раніше ухвалена для України, впродовж попередніх фінансових років, відповідно до повноважень президента», - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що Сполучені Штати надають Україні додаткові ракети для протиповітряних систем NASAMS, зенітні ракети Stinger, інші компоненти для систем ППО. Крім того, пакет включає ракети для систем HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм, протитанкові системи TOW, Javelin і AT-4.

Окремо повідомляється про виділення понад 15 мільйонів набоїв до стрілецької зброї, підривні боєприпаси для усування мінних перешкод, а також запчастини, медичне обладнання, технічне обслуговування тощо.

Читайте також: Працюємо над новими оборонними пакетами - Зеленський

«Ці засоби підтримають найнагальніші потреби України й дадуть змогу її військам захистити суверенітет і незалежність», - додали в оборонному відомстві США.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив у середу про виділення останнього в цьому році пакета оборонної допомоги Україні на суму $250 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-