Якщо війну заморозити, новий конфлікт почнеться через 6-8 років - боєць ЗСУ

Якщо війну заморозити, новий конфлікт почнеться через 6-8 років - боєць ЗСУ

Станція Краматорськ
Укрінформ
Якщо нинішній воєнний конфлікт з Росією заморозити, то нова війна може розпочатися вже через 6-8 років, адже мета ворога - знищити Україну.

На цьому в програмі «Станція Краматорськ» на Ютуб-каналі Ukrinform TV наголосив старший бойовий медик 126-ї бригади ТРО Євген Лата, який бере участь у боях на лівобережжі Херсонщини.

«Якщо конфлікт буде заморожений, я покину країну і не повернуся сюди більше ніколи. З мене двох воєн вистачить (вже воював у 2014 році на сході України - ред.). Я думаю, що мене хтось простить за це, а можливо, не простить. Але як тільки скажуть, що «заморозили конфлікт ось на цих позиціях, хлопці, які загинули, дякуємо за вашу роботу, всі інші - давайте додому, конфлікту більше немає» - я розумію, що він буде через 6-7-8 років, якщо не раніше. Поки вони не знищать нас повністю», - переконаний Лата.

Він категорично налаштований на перемогу України і не приймає ідею замороження війни, бо не хоче знову колись воювати і щоб воювали вже його діти.

«Я вже колись собі обіцяв не брати в руки зброю. Але тут я собі вже точно обіцяю, що продам машину, нерухомість, візьму дружину, собаку, рідних, хто захоче, і поїду звідси. І не повернусь, тому що я не хочу знову потім, коли вже в мене будуть діти, знову піти на війну. Щоб мої діти пішли на війну», - наголосив боєць ЗСУ.

Старший бойовий медик Євген Лата залишив кар'єру IT-спеціаліста у Великій Британії і в перші дні повномасштабного вторгнення повернувся до України, щоб стати до лав Сил оборони. Зараз він бере участь у боях на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Читайте також: МЗС - прем’єру Саксонії: Мир у Європі лежить через поразку Москви, а не поступки територіями

У цьому випуску програми «Станція Краматорськ», крім іншого, йшлося про те, що відбувається на лівому березі Дніпра в районі села Кринки, чи багато колаборантів серед цивільних жителів Херсонщини, яке вороже ІПСО є найшкідливішим, чи потрібно мобілізовувати в ЗСУ жінок.

Проєкт «Станція Краматорськ» створили Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» спільно з Центром протидії дезінформації при РНБО. Він виходить у форматі щотижневих відеоінтервʼю з військовими про російсько-українську війну та пов’язані з нею фейки, теперішнє та майбутнє України.

Ведучі програми - відомі українські фотографи-документалісти Костянтин та Влада Ліберови. Гості - військовослужбовці, які захищають нашу державу від окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-