Мар’їнка не стане для РФ плацдармом для подальшого швидкого наступу - ISW

Мар’їнка не стане для РФ плацдармом для подальшого швидкого наступу - ISW

Укрінформ
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) назвали ймовірне захоплення Мар'їнки в Донецькій області обмеженим тактичним здобутком Росії, що не означає ніякого оперативно значущого просування вперед.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті ISW.

На думку фахівців, якщо російські війська не покращать свою здатність здійснювати швидке механізоване просування вперед, що вони не демонструють, захоплення Мар'їнки не принесе росіянам великих просувань.

Геолокаційні відеоматеріали від 25 грудня вказують на те, що російські війська просунулися в північних районах Мар'їнки. За оцінками ISW, вони, ймовірно, контролюють більшу частину, якщо не всю Мар'їнку, попри те, що візуального підтвердження повного захоплення міста російськими військами станом на 26 грудня ще не спостерігається.

Читайте також: Великий прорив росіян у Марїнці зараз малоймовірний - британська розвідка

У ISW наголосили, що невеликий і повністю зруйнований населений пункт не дає російським військам надійного оперативного плацдарму, з якого можна було б розпочати подальші наступальні операції. Мар'їнка розташована менш ніж за кілометр від лінії фронту, і українські війська вже давно укріпили багато навколишніх населених пунктів, які російські війська так само намагаються захопити. З 24 лютого 2022 року російські війська просунулися вглиб Мар'їнки приблизно на три кілометри, і немає жодних ознак того, що їх темпи просування до наступних населених пунктів, визначених як тактичні цілі, будуть швидшими, враховуючи рівень втрат, яких зазнали російські війська при захопленні невеликого населеного пункту.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що українські війська ще перебувають у північній частині Мар'їнки, але цього міста вже не існує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-