Пам'яті поліцейського Віталія Павельєва

Пам'яті поліцейського Віталія Павельєва

Хвилина мовчання
Укрінформ
Хлопець помічав кожну миттєвість життя та красу природи

27-річний патрульний поліцейський Василь Павельєв загинув 20 липня 2022 року під час оборони Херсонщини від росіян. 

Віталій народився 24 листопада 1994 року на Донеччині. У 2017 році разом із батьками переїхав на Київщину і того ж року долучився до лав патрульної поліції Києва.

«Він прийшов у поліцію у 2017 році і відразу зарекомендував себе професійним поліцейським. Мав авторитет у колективі. Ми всі його поважали», - заявив командир роти Олександр Гамасенко.

У 2022 році, коли почалося повномасштабне вторгнення, Віталій одним із перших записався до зведеного загону, щоб боронити Україну від росіян.

«Він тоді був у відпустці. Навіть не чекав виклику з відпустки – сам приїхав на базу і уже був готовий виконувати завдання», - каже пан Олександр.

Життя патрульного обірвалось внаслідок російського обстрілу 20 липня 2022 року, коли він виконував бойове завдання у Херсонській області.

Хлопець мав багато товаришів по службі і друзів, які з глибоким сумом сприйняли звістку про його загибель. А батьки втратили єдиного сина...

Його товариш Андрій Лесін розповів, що Василь був справжнім другом, на якого він міг покластися. «Вася був яскравим прикладом мужності, справедливості, порядності та сили», - заявив Андрій.

Заступник начальника Управління патрульної поліції у місті Києві Ярослав Курбаков зазначив, що хлопець був комунікабельним і завжди підтримував та надихав своїх друзів і команду.

«Він був прекрасною людиною. Спілкування з ним було цікавим. Василь помічав кожну миттєвість життя та красу природи, любив та підтримував свою родину, яка пишалася ним… Для мене він назавжди залишиться взірцем сильного, відважного поліцейського, друга та сина, який віддав своє життя за нашу незалежність», - каже пан Ярослав.

Заступник начальника УПП у місті Києві розповів, що правоохоронець дуже любив спорт і був сильним та дисциплінованим спортсменом. За словами колег, поліцейський професійно займався пауерліфтингом та виступав на змаганнях стронгменів, здобуваючи перемоги.

Тим, хто його знав, хлопець запам’ятається спокійною, дуже доброю, розважливою, веселою, позитивною, активною, відвертою, скромною людиною.

«Я його ні разу не бачив без посмішки. Він завжди посміхався», - зазначив командир батальйону Олександр Черкашин.

Близькі Віталія згадуватимуть про нього як про відкритого, щирого юнака, який завжди зачаровував своїм серйозним ставленням до служби та своєю шляхетністю і дуже любив життя.

«Самовідданий та сумлінний, він завжди допомагав людям та ніколи не залишався осторонь», - кажуть вони.

Вічна слава Герою!

Фото: Нацполіція, Патрульна поліція Києва, Федерація стронгмену України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-