На Херсонському напрямку Сили оборони завдають ударів по тилу ворога - речник Генштабу

На Херсонському напрямку Сили оборони завдають ударів по тилу ворога - речник Генштабу

Укрінформ
На Херсонському напрямку Сили оборони України продовжують дії з розширення плацдарму на лівому березі Дніпра.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

«На Херсонському напрямку Сили оборони України продовжують дії з розширення плацдарму на лівому березі Дніпра. Попри невдачі, російські загарбники не полишають наміру вибити українські підрозділи із займаних позицій. Минулої доби російські окупанти вчинили понад 30 безуспішних штурмових дій. Ворог отримав гідну відсіч і з втратами відступив. Наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника», - розповів Ковальов.

На Авдіївському напрямку українські воїни, за його словами, стримують ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Сили оборони відбили 14 атак ворога в районах Новокалинового, східніше Новобахмутівки, Авдіївки та ще 22 атаки - в районах Сєвєрного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Читайте також: Лівобережна Херсонщина: чого очікувати від плацдарму ЗСУ за Дніпром

На Мар'їнському напрямку, повідомив речник Генштабу, Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де наші воїни відбили 10 атак.

На Запорізькому напрямку, за його інформацією, Сили оборони відбили 6 атак російських окупантів в районах західніше Вербового та південніше Роботиного.

Водночас на Мелітопольському напрямку, розповів Ковальов, Сили оборони активними діями продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Він також повідомив, що на Куп'янському напрямку українські воїни відбили 16 атак ворога в районах Синьківки, східніше Петропавлівки та Іванівки, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку, за інформацією Генштабу, українські воїни відбили 13 атак ворога в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 7 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, розповів Ковальов.

Читайте також: Сили оборони знищили ще 1080 російських загарбників

Протягом минулої доби відбулося 99 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зазначив речник Генштабу. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ковальов також нагадав, що вночі російські терористи вкотре атакували Україну, застосувавши 35 безпілотників типу «Шахед». Силами та засобами ППО 34 ударні безпілотники було знищено.

Читайте також: Росіяни вночі атакували дронами з трьох напрямків, ППО знищила 34 із 35 «Шахедів»

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 21 грудня 2023-го ліквідували близько 350 тисяч 270 російських загарбників, з них 1080 – за останню добу.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-