На півдні росіяни атакують дронами та лякають місцевих погрозами «повернутись у Херсон» - Гуменюк

На півдні росіяни атакують дронами та лякають місцевих погрозами «повернутись у Херсон» - Гуменюк

Укрінформ
Російські війська продовжують тероризувати мешканців Херсонщині і активно застосовують БпЛА, а також розгорнули інформаційну кампанію із погрозами "повернутись у Херсон".

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Ситуація залишається непростою, тому що ворог не відмовився від своїх підступних планів завдавати ударів по цивільній інфраструктурі і тероризувати мирне населення як на тимчасово окупованих, так і на деокупованих територіях у нашій зоні відповідальності. Також активізував використання БпЛА різного типу по Куцурубській громаді, навпроти Кінбурзької коси... Артилерією ворог не може постійно користуватися, побоюючись бути ураженим. Вони воліють намагатися тероризувати наших мирних мешканців максимально дистанційним способом», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони утримують позиції на лівобережжі Дніпра - ворог підтягує резерви

За її словами, результативна контрбатарейна робота Сил оборони по протилежному берегу Дніпра призвела до того, що ворог відчуває брак артсистем і мусить підтягувати резерви. За 2 дні було знищено близько 20 російських артилерійських систем, уражено важку вогнеметну систему ворога. «Підтягуючи таку зброю на цей напрямок, ворог надає йому особливого значення», - зауважила Гуменюк.

Вона також зазначила, що ворог намагається зберігати інтенсивність обстрілів та розгорнув потужну інформаційну кампанію з погрозами повернутись до Херсона.

«Ворог прагне максимально завдати шкоди мирному населенню, оскільки в пропагандистських заходах вони проголошують про своє імовірне повернення до Херсона і дуже потужну кампанію розгорнули з цього приводу. Але хочу заспокоїти всіх – це марні сподівання окупантів», - заявила Гуменюк.

За її словами, до правого берега ворог навіть не намагається наближатися під щільним вогнем. Водночас він намагається активно використовувати керовані авіабомби різної потужності.

«Це їх (загарбників - ред.) основний спосіб тиску, і руйнування цивільної інфраструктури. На нашому боці погода, і вона суттєво дошкуляє ворогу, не даючи можливості застосовувати тактичну авіацію протягом тижня», - сказала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині українські захисники зафіксували та збили безпілотники чорного кольору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-