Тилові закупівлі для армії наступного року планують на 95 мільярдів

Тилові закупівлі для армії наступного року планують на 95 мільярдів

Укрінформ
Державне підприємство "Державний оператор тилу" проведе закупівлі для армії у 2024 році на загальну суму близько 95 млрд грн, комісія закупівельного агентства при цьому становитиме 0,4%.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив голова ДП "Державний оператор тилу" Арсен Жумаділов, презентуючи цілі закупівельної агенції на 2024 рік.

«Загальний обсяг того, що буде на рік закуповуватись за тими напрямками, які уже доведені до державного апарату, складатиме за результатами 2024 року орієнтовно 95 млрд грн. Наша комісія при цьому складатиме 0,4%, встановлена стеля не більше 250 млн грн. Шляхом нескладних вправ ви можете зрозуміти, що фактична комісія буде складати орієнтовно 0,25%-0,3%. Для розуміння, міжнародні закупівельні агенції беруть від 4% до 7%, натівська агенція бере 7,5%, на рівні національних урядів агенції беруть 2,5% і більше відсотків», - повідомив Жумаділов.

Він відзначив, що «Державний оператор тилу» забезпечує нелетальні потреби армії, щоб ЗСУ могли сфокусуватись на головній місії, «щоб вони не думали про їжу, про одяг, про пальне, щоб вони сфокусувались на тому, що найбільше потрібно – на перемозі».

Читайте також: Умєров презентував нову агенцію із тилового забезпечення ЗСУ

За його словами архітектура підзвітності агентства є досить розгалужена. Агентство знаходиться у віданні Міноборони, яке формує політику і контролює її виконання. Незабаром буде утворена наглядова рада агенції, яка здійснюватиме контроль менеджменту агенції й антикорупційну функцію, не підпорядковуватиметься генеральному директору, натомість буде підзвітна наглядовій раді.

«Що ми будемо закуповувати у 2024 році? Одяг, харчі, ПММ (пально-мастильні матеріали), медичне майно», - повідомив Жумаділов.

Керівник закупівельної агенції також зауважив, що вже проведені ринкові консультації та озвучені вимоги до постачальників і товарів за категоріями пальне, оливи та мастила. До 22 грудня ц.р. відбудуться консультації по охолоджувальним рідинам та іншим типам мастил. Оголошення тендерів по мастилам НАТО відбудуться з 22 грудня, іншим видам мастил та рідин - до 28 грудня. Перші поставки розпочнуться вже в січні 2024 року.

Ринкові консультації щодо закупівлі обмундирування, взуття, білизни та ін. вже проведені, повідомив керівник агенції. Оголошення тендерів по категоріям на перший квартал відбудеться з 22 грудня ц.р., а перші поставки заплановані на січень 2024 року.

Триває робота і щодо закупівель за напрямком харчування. Перші поставки через нову агенцію заплановані на квітень 2024 року.

Читайте також: НАЗК рекомендує Міноборони усунути корупційні ризики у сфері закупівель

Серед стратегічних цілей агенції – безперервнісь забезпечення потреб ЗСУ.

«Які наші стратегічні цілі? По-перше, безперервність забезпечення потреб ЗСУ. Йдеться про своєчасні закупівлі, про своєчасні поставки, про управління забезпеченням, щоб ми точно розуміли, коли ми маємо вчинити ту чи іншу дію для того, щоб все було своєчасно забезпечено. Друге – довіра з боку суспільства, ринків, держави і міжнародних партнерів. Це про нульову толерантність до корупції, це про нашу підзвітність, про нашу відкритість і про інституційну стійкість. Як сказав міністр, ми всі не вічні, безвідносно того, хто буде на чолі ДОТу (Державний оператор тилу – ред.), ДОТмає працювати, забезпечуючи те, про що сказано», - наголосив Жумаділов.

Як повідомляв Укрінформ, ДП «Державний оператор тилу» – державна агенція, що забезпечує потреби Збройних сил України у харчуванні, одязі, паливно-мастильних матеріалах. 30 жовтня міністр оборони України Рустем Умєров підписав контракт та наказ про призначення Арсена Жумаділова гендиректором ДП «Державний оператор тилу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-