Росіяни мають достатньо дронів, щоб атакувати Україну щодня - Ігнат

Росіяни мають достатньо дронів, щоб атакувати Україну щодня - Ігнат

Укрінформ
Ворог накопичує певні засоби для ударів по Україні і має достатньо дронів, щоб атакувати ними щодня.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«З’ясувати, які у них задуми, не так просто, але ми розуміємо, що ворог накопичує певні засоби. Мова йде про крилаті ракети, зокрема про балістичні ракети, маю на увазі «Іскандер М». Зрештою такі речі, які відбувались останнім часом, ми не вперше переживаємо. Зараз ворог почав, ближче до холодної пори, застосовувати ракети повітряного базування, зокрема Х-101, Х-555. Ми бачили вже й "Іскандери" і ракети С-400, які були застосовані в атаках на Київ. Але все ж таки дрони і ще раз дрони, вони мають зараз достатньо дронів, щоб атакувати Україну щодня з різних напрямків», - зазначив Ігнат, відповідаючи на запитання, чи готуються росіяни до масованих ударів.

Крім того, речник повідомив, що українська авіація регулярно завдає ударів по позиціях ворога, однак застосування американських літаків F-16 в рази б збільшило їх ефективність.

Читайте також: Дозовані поставки Росії дронів з Ірану йдуть постійно - Ігнат

«Мова йде про штурмовики Су-25, які б’ють окупантів некерованими авіаційними ракетами. Разом з вертольотами армійської авіації, тому що армійська авіація Сухопутних військ теж щодня працює на передовій, це теж авіаційний удар некерованими авіаційними ракетами по окупантах. Звісно, що винищувачі Повітряних сил Міг-29, Су-27 завдають ударів фактично щодня протирадіолокаційними ракетами HARM. Таким чином, ви бачите інколи, що знищено якийсь там засіб ППО, це може бути радар чи установка», - сказав Ігнат.

Водночас він зауважив, що застосування західної техніки замість радянської в рази б збільшило ефективність знищення ворога.

«Хотілося б західне озброєння, яке адаптоване до радянської техніки, застосовувати з американських літаків. В рази ефективність виросте від застосування його з літаків F-16», - наголосив Ігнат.

Читайте також: Росіяни можуть запускати «Шахеди» фактично з фури - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 18 грудня російські окупанти атакували п’ятьма ударними БпЛА типу Shahed із району Приморсько-Ахтарськ – РФ. Усі безпілотники збито мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України в межах Миколаївської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-