Ворог безуспішно штурмував на шести напрямках, за добу - 54 боєзіткнення

Ворог безуспішно штурмував на шести напрямках, за добу - 54 боєзіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулось 54 бойових зіткнення.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 17 грудня.

Як повідомляється, Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області та продовжують завдавати вогневого ураження російським загарбникам.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та двом зенітно-ракетним комплексам ворога. Також силами та засобами протиповітряної оборони знищено сім ударних БпЛА типу Shahed-136/131.

Підрозділи ракетних військ уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійський засіб та склад боєприпасів.

Ворог завдав два ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Загалом на фронті протягом доби відбулось 54 бойових зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках вогог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Читайте також: У ISW заявили про незначне просування російських військ на деяких напрямках

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Клюси Чернігівської області; Волфине, Грабовське, Запсілля Сумської області; Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Тополі Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. Українські захисники відбили шість атак ворога біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили вісім атак ворога в районах Макіївки Луганської області та східніше Тернів Донецької області. Також ворог завдав авіаційного удару неподалік Званівки Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне Донецької області.

Читайте також: Україні потрібна мобілізація для підтримки наявної чисельності Сил оборони - Буданов

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили п’ять ворожих атак противника поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. Зокрема, відбито 15 ворожих атак в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 10 - південніше Тоненького, Невельського та Первомайського Донецької області. Також ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Новобахмутівка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Степове, Ласточкине, Авдіївка, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області. Тут ворог, за підтримки авіації, здійснив чотири безуспішні атаки на позиції українських захисників. Під артилерійським та мінометним вогнем російських загарбників опинилися Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка.

Читайте також: Ворог намагається зберегти техніку та водночас не шкодує піхоту - військові

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Урожайне, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили три ворожі атаки західніше Вербового та Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали Херсон, Дар’ївка, Антонівка, Кізомис Херсонської області та Очаків Миколаївської області. Також ворог завдав авіаційних ударів у районах Кринок та Ольгівки Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники активізували диверсійно-розвідувальні групи у Сумській та Харківській областях.

Фото: Нацгвардія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-