Ворог за останні дві доби зменшив кількість штурмів на Таврійському напрямку - військові

Ворог за останні дві доби зменшив кількість штурмів на Таврійському напрямку - військові

Укрінформ
На Таврійському напрямку кількість російських штурмів дещо знизилася за останні дві доби, але росіяни все ж продовжують здійснювати активні піхотні атаки і артобстріли.

Про це у ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

“На цьому тижні три дні поспіль ворог здійснював біля 80 штурмових дій щодобово і переважна більшість - на Донеччині. Зараз кількість штурмів дещо знизилася, дві останні доби, але саме кількість тільки - ворог продовжує активні піхотні атаки та артобстріли”, - сказав він.

Речник розповів, що росіяни у будь-який спосіб намагаються пробитися у населені пункти до настання більших морозів.

“І одна з причин — зимувати навіть у руїнах набагато легше, ніж у чистому полі, тому вони намагаються виконати це завдання. Це стосується Авдіївки, Мар’їнки і Новомихайлівки та ще низки населених пунктів, які знаходяться неподалік лінії бойового зіткнення”, - поінформував Штупун.

Читайте також: Сили оборони знищили ще 1250 російських загарбників

Відповідаючи на питання про оперативну обстановку, він заявив, що за вчора було відбито 17 російських атак у районах Степового, Авдіївки і Новобахмутівки, і ще 13 атак — у районах Невельського і Первомайського.

“На Мар’їнському напрямку 3 населені пункти штурмує, атакує ворог — це Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка. Там відбито 12 атак і стільки ж - на Запоріжжі, західніше Новопокровки і Роботиного”, - зазначив речник.

Відповідаючи на питання, чи може він підтвердити використання росіянами FPV-дронів тих чи інших спецмодифікацій у нічний час, Штупун пояснив, що поки що їх (цих випадків — ред.) досить небагато. За його словами, основні атаки РФ проводить вдень.

Відповідаючи на питання про те, чи правда, що на фронті більше застосовується авіації, він відзначив, що авіація застосовується хвилями.

Читайте також: На фронті за добу - 89 зіткнень, авіація ЗСУ завдала 21 удар по ворогу

“Тобто, це може бути якась доба 22-20 авіаударів, а може — 6. Це залежить від якихось завдань. Спочатку ворог застосовує авіацію, потім йде піхота, потім наступну добу знов менше піхоти, більше авіації. Не можна назвати якусь таку тенденцію (сталу щодо цього — ред.)”, - розповів речник.

Як повідомлялося, 11 грудня Штупун поінформував, що росіяни пішли в масований наступ на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-