Ворог цієї зими менш активний у морі, ймовірно очікує посилення морозів - Гуменюк

Ворог цієї зими менш активний у морі, ймовірно очікує посилення морозів - Гуменюк

Укрінформ
Минулої зими росіяни були активнішими у морському просторі, на відміну від нинішньої.

Про це у ефірі телемарафону “Єдині новини” заявила речниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

“Минулого грудня вони були трохи активніші в морі. Але вони можуть просто накопичувати цей потенціал і використовувати їх (ракети — ред.) навіть із тої відстані, на яку вони зараз відтиснуті. Бо ракети типу “Калібр” із морського базування можуть стартувати на відстань 2,5 тисячі кілометрів”, - зазначила Гуменюк.

За її словами, українські військові поки що на бойовому чергуванні ворожі кораблі-ракетоносії не спостерігають.

“Але нагадаю, що вони споряджені, готові і, знаходячись у пунктах базування, можуть бути застосовані. Ворог цю практику вже проводив... Цілком імовірно, що вони очікують посилення морозів”, - вважає речниця.

Читайте також: Умєров запропонував Туреччині приєднатися до «морської коаліції»

Гуменюк розповіла, що фактично в Азовському чергує 1 корабель, який викриває надводну обстановку.

“У Чорному морі це, як правило, патрулювання уздовж узбережжя. При чому ворожі кораблі досить суттєво притиснуті саме до історичної Росії, до тих берегів, тяжіють до Новоросійська. У зону, яку вони раніше патрулювали, північніше, західніше, вони не наважуються виходити”, - поінформувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Військово-морських силах ЗСУ поінформували, що на бойовому чергуванні у Чорному і Азовському морях РФ тримає по одному кораблю, жоден із яких не є носієм крилатих ракет типу “Калібр”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-