В Україні всі громади мають бути об’єднані у протидії агресору - Стефанчук

В Україні всі громади мають бути об’єднані у протидії агресору - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, заявив, що всі громади мають бути об’єднані у протидії агресору.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Львів. Засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Важливе засідання. Адже саме цей формат дозволяє налагодити прямий діалог між центральною та місцевою владою, безпосередньо чути проблеми, які є найбільш болісними для регіонів», - заявив спікер українського парламенту.

Він зауважив, що зустріч відбувається одразу після історичного рішення про відкриття перемовин щодо членства України в ЄС. Тому, за його словами, важливо пам’ятати, що євроінтеграційний поступ значною мірою залежить від ефективності місцевих і регіональних влад. 

У своєму виступі Стефанчук наголосив на декількох речах. «Передусім - зберігати єдність. Завдяки вчорашній єдності лідерів ЄС ми стали на крок ближчими до повноправного членства в Євросоюзі. І завдяки єдності українського народу ми об’єднуємо зусилля у боротьбі з агресором», - заявив він.

Голова ВР також зазначив, що всі громади мають бути об’єднані у протидії агресору. Немає бути так, аби одні регіони мали бюджети війни, а інші - бюджети мирного часу, додав він.

Крім того, Стефанчук закликав бути чесними й зберігати слово правди. «Адже у професійній та чесній дискусії ми знаходимо необхідні для країни рішення», - заявив він.

Під час сьогоднішнього засідання також було обговорено ряд питань, зокрема, безпекову ситуацію у територіальних громадах України, поточну ситуацію у регіонах, постраждалих унаслідок російської агресії, почуто нагальні виклики та потреби.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 15 грудня перебуває з робочою поїздкою у Львові, де взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Читайте також: Зеленський заслухав доповідь СБУ: Є нові результати протидії операціям РФ

Конгрес місцевих та регіональних влад – це місце зустрічі і комунікації абсолютно всіх гілок влади і територіальних громад — об’єднує 1759 учасників, 1479 з яких є безпосередньо представниками громад.

Упродовж року було проведено три великих засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, сьогоднішнє засідання було підсумковим.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-