Сили оборони відбили атаки росіян на шести напрямках, за добу - 89 зіткнень

Сили оборони відбили атаки росіян на шести напрямках, за добу - 89 зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Між Силами оборони та російськими військами протягом доби відбулися 89 бойових зіткнень. Українські захисники відбили ворожі атаки на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському і  Запорізькому напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 13 грудня.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по 5 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по пункту управління загарбників, 2 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Натомість ворог завдав 10 ракетних та 4 авіаційні удари, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Оперативна обстановка на сході та півдні України, за даними Генштабу, залишається складною. Протягом доби відбулися 89 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Блешня, Мхи, Грем'яч Чернігівської області; Винторівка, Бруски, Голишівське, Костянтинівка, Грабовське, Велика Писарівка Сумської області; Ветеринарне, Бударки Харківської області.

Читайте також: Ворог накопичує сили в районі Мар'їнки для подальших штурмів - Тарнавський

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 12 атак ворога в районі Синьківки та ще 2 атаки в районі східніше Петропавлівки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку підрозділи Сил оборони відбили 2 атаки ворога в районах Серебрянського лісництва Луганської області та східніше Тернів Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка, Серебрянське лісництво Луганської області та Торське, Серебрянка, Спірне, Верхньокам’янське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 6 ворожих атак в районах Іванівського та Андріївки Донецької області. Загарбники завдали авіаційного удару в районі Костянтинівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 25 атак ворога в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 20 атак південніше Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Авдіївка, Первомайське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати загарбників у районах Новомихайлівки та Красногорівки Донецької області, де агресор здійснив 11 безуспішних атак на позиції українських захисників. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Новомихайлівка Донецької області Під артилерійським та мінометним вогнем опинились такі населені пункти Донецької області, як Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Парасковіївка, Костянтинівка.

На Шахтарському напрямку російські війська наступальних (штурмових) дій не вели. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Пречистівка, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 6 атак ворога в районах Роботиного та західніше Вербового Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Левадне, Полтавка, Гуляйполе, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки Запорізької області.

Читайте також: Росія розгортає додаткові пункти запуску дронів по Україні - розвідка Британії

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів агресора зазнали Іванівка, Новодмитрівка, Олександрівка і обласний центр Херсонської області, в Миколаївській області - Очаків.

«Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику», - поінформували у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 13 грудня 2023-го ліквідували близько 341 тисячі 500 російських загарбників, 850 з них – за останню добу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-