Росіяни продовжують наступ - Сили оборони відбили десятки атак на Авдіївку

Росіяни продовжують наступ - Сили оборони відбили десятки атак на Авдіївку

Укрінформ
Два дні тому російські війська розпочали масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки на Авдіївському та Мар'їнському напрямках та активно застосовують авіацію.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський.

"Два дні тому ворог розпочав масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Активно застосовує авіацію. Керовані авіабомби. Керовані авіабомби. За дві доби – 19 авіаударів. Навала триває", - заявив командувач.

За словами Тарнавського, українські воїни стійко тримають оборону. Вчора були відбиті 42 атаки ворога на схід від Новобахмутівки, на південь від Сєверного і Тоненького і в районах Авдіївки, Первомайського та Невельського.

Читайте також: Загарбники намагаються створити умови для блокування Куп’янська - Сирський

Позавчора на Авдіївському напрямку були відбиті 49 атак і знищені 11 російських танків та 15 інших бронемашин.

Поблизу Авдіївки загарбники намагаються йти вперед як на півночі, так і на півдні. Активним ворог є і в районах Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки, де минулої доби українські захисники відбили 14 атак, повідомив Тарнавський.

За його словами, позавчора на Запорізькому напрямку Сили оборони відбили три атаки росіян на південь від Новодарівки та західніше Новопокровки, а вчора ворог тричі атакував північніше Приютного та західніше Новопокровки.

Водночас, підкреслив командувач, на Мелітопольському напрямку українські воїни продовжують активними діями завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці.

Читайте також: Найбільше ворожих атак за добу - на Авдіївському напрямку

Загальні втрати ворога минулої доби склали 430 осіб, зазначив Тарнавський.

Також знищено 7 одиниць військової техніки, зокрема 3 танки, 2 ББМ та одиницю спеціальної техніки.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, найбільше ворожих атак за добу зафіксовано на Авдіївському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-