Росіяни створюють штурмові підрозділи з офіцерів - Генштаб

Росіяни створюють штурмові підрозділи з офіцерів - Генштаб

Укрінформ
Російський генерал-полковник Михайло Теплінський, який не користується авторитетом серед військовослужбовців ЗС РФ, наказав створювати штурмові підрозділи з офіцерів.

Про це у ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

"Загалом генерал Теплінський, що зараз обіймає посаду командувача російського окупаційного угруповання військ "Днєпр", не користується авторитетом серед військовослужбовців ЗС РФ. Зокрема, його підлеглі говорять, що він не дбає про життя особового складу. Досить буденна і прозаїчна ситуація як для російських командувачів", - сказав він.

Окремо речник поінформував, що Теплінський видав наказ про формування штурмових підрозділів з-поміж офіцерського складу росіян.

Читайте також: Британська розвідка пояснила, навіщо Путін змінив командувача угруповання військ «Дніпро»

"Це такі собі ударні батальйони, за зразком білогвардійських частин 20-х років минулого століття. Основні критерії для офіцерів, якими комплектують штурмові підрозділи - це нездатність до командування підлеглими, особиста недисциплінованість та слабка мотивація", - заявив Ковальов.

Як повідомлялося, Ковальов заявив, що на тимчасово окупованій території Донецької та Запорізької областей нестача офіцерського складу становить понад 60%, у Криму - 30.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-