В Україні відзначають День Сухопутних військ ЗСУ

В Україні відзначають День Сухопутних військ ЗСУ

Укрінформ
В Україні 12 грудня відзначають День Сухопутних військ. Президент Володимир Зеленський привітав військових із професійним святом.

"Сухопутні війська України. Майже 600 тис. воїнів різних родів військ. Сміливі. Героїчні. Потужні", - зазначив глава держави у Фейсбуці.

За словами Зеленського, "багатьох відзначено державними нагородами. Багатьох пам’ятатимуть завжди побратими за силу й допомогу в бою. Багатьом вдячні наші люди за звільнення нашої землі, міст і сіл, за можливість пишатися потужністю української армії. Багатьох ми сьогодні згадуємо, коли вшановуємо українських героїв, які віддали свої життя заради нашої держави й людей".

"Слава нашим захисникам! Дякую кожному солдату, кожному сержанту, кожному командиру за міць, яку ви даєте нашій державі", - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський: Свобода повинна перемагати завжди, коли хтось кидає їй виклик

У привітанні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що незламна воля та мужність Сухопутних військ Збройних сил України є гордістю держави.

"Другий рік поспіль ми відзначаємо цей день в умовах великої війни, захищаючи країну від російської ворожої навали. Ви – надійна основа української армії. Міцний щит та гострий спис, що нещадно знищує противника! Ви знаєте ціну кожного клаптика української землі. Ваша незламна воля та мужність є гордістю нашої держави!", - наголосив Залужний.

Він подякував кожному воїну, хто боронить країну у складі Сухопутних військ, захищаючи рідний дім та майбутнє дітей.

"З вами пам’ять і слава наших загиблих побратимів. З вами вірність країні, обов’язку і присязі!", - підкреслив Залужний.

Читайте також: Різдвяні подарунки на фронт

Як зазначив у привітанні начальник Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала, Сухопутні війська були й будуть основою армії.

"Змінюються технології, вдосконалюються бойові системи, але завжди залишається вирішальним фактором роль воїна, який зі зброю в руках захищає свою територію", - наголосив він.

"Вітаю кожного, хто носить нарукавні знаки Сухопутних військ – найпотужнішої складової Збройних сил України! Ваш патріотизм, мужність та стійкість заслуговують найвищої вдячності. Завдяки вашим титанічним зусиллям Україна тримається й живе вірою у Перемогу", - підкреслив Шаптала.

"Підтримуйте та бережіть один одного й нехай вороги відчувають страх перед вашою непохитною єдністю", - звернувся начальник Генштабу до воїнів.

Він також додав: "Віддаю глибоку шану загиблим воїнам й висловлюю щирі співчуття їхнім родинам".

Читайте також: Зеленський вручив нагороди військовим ЗСУ

Міністр оборони Рустем Умєров також привітав військовослужбовців. Привітання оприлюднила у Телеграмі пресслужба Міноборони.

«Шановні військовослужбовці Сухопутних військ України! Ви складаєте найчисельніший та наймогутніший вид наших Сил оборони. Вже самі назви ваших бригад наводять жах на ворога. Ваше гасло «За Україну! За її волю!» – відлуння і продовження столітніх традицій боротьби за нашу свободу. Ви твердо стоїте на нашій землі! Рухаєтесь вперед, вигризаючи кожен шматок окупованої ворогом території, завдаючи йому значних втрат. Ви не спиняєте рух до кордонів нашої держави», - наголосив Умєров.

Як повідомлялося, День Сухопутних військ, який відзначають щороку 12 грудня, був встановлений указом Президента України від 18 жовтня 1997 року для відзначення заслуг Сухопутних військ як найчисленнішого виду Збройних сил України у забезпеченні обороноздатності держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-