Пам'яті актора і режисера Андрія Павленка

Пам'яті актора і режисера Андрія Павленка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Захищав Україну з перших днів повномасштабного вторгнення РФ

Талановитий актор, режисер-документаліст, військовослужбовець Збройних Сил України, люблячий батько та справжній патріот України.

Андрій Павленко народився 12 серпня 1980 року.

Після школи навчався журналістиці в Києві (1997-2002), потім на акторському факультеті РАТІ-ГІТІС у Москві (2000-2003).

У 2009 році Андрій закінчив Київський національний університет театру, кіно та телебачення імені І. Карпенка-Карого за спеціальністю “режисер кіно та телебачення”.

Був актором київських театрів “Ательє 16” і “Чорний квадрат”.

У фільмографії актора 69 робіт у різних фільмах і серіалах. 

Найпопулярніші його роботи - "Підкидьки", "Ментовські війни", "Поганий хороший коп", "Нитки долі", "Жіночий лікар", "Дорога додому" та інші.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловік доєднався до лав Збройних Сил. На жаль, під час бою на одному з напрямків фронту Андрій загинув.

Про загибель актора повідомила його дружина Дарія Орєхова. 

«Війна нікого не шкодує… Війна забирає наших рідних і коханих! Війна забрала Андрія Павленка. День прощання з Андрієм повідомлю згодом! Я буду дуже сумувати за тобою, коханий», – написала вона.

На загибель Андрія відреагували також представники театральної спільноти. Зокрема, актор Дикого театру Олесь Каціон написав у Фейсбуці:  “Друзі… Вчора пішов від нас у засвіти Андрій Павленко. Друг, талановитий актор, режисер-документаліст, військовослужбовець Збройних Сил України, люблячий батько та справжній патріот України. Це жахливе потрясіння для всіх, хто його знав”.

"І знову горе… знову страшні новини. Не встигли оговтатись від втрати Васі Кухарського, як прилетіла страшна звістка про загибель актора Андрія Павленка... Де брати ті слова підтримки, як їх складати у речення, коли розумієш, що це ніяк не допоможе і не поверне людину… Хочеться просто несамовито кричати… Страшна біда для родини… дружини… дітей…", - поділилася акторка Вікторія Білан-Ращук.

У Андрія залишилися дружина і четверо дітей.

Попрощалися з актором у Києві 13 грудня 2023 року, похорон відбувся 14 грудня 2023 року в Обухові.

Вічна слава і шана Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Andrew Pavlenko, Фейсбук-сторінка Darya Orekhova, Фейсбук-сторінка Марина Степанченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-