Світова спільнота має змусити Росію дотримуватися Конвенції проти катувань - Лубінець

Світова спільнота має змусити Росію дотримуватися Конвенції проти катувань - Лубінець

Укрінформ
Світова спільнота має посилити тиск на РФ і змусити її дотримуватись Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

Про це написав у Телеграмі Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

"Світова спільнота має посилити тиск на РФ та змусити її дотримуватись своїх міжнародно-правових зобов’язань, в тому числі й Конвенції проти катувань!" - заявив Лубінець.

Він нагадав, що цього дня 1984 року Генасамблея ООН ухвалила Конвенцію проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання, що набула чинності три роки потому.

За його словами, проблема катувань украй актуальна під час війни, розв’язаної РФ проти нашої держави, адже відомі факти про тортури над українськими військовополоненими, цивільними, зокрема дітьми та жінками.

Читайте також: У США звинуватили чотирьох російських військових за катування американця в Україні

"Також маємо свідчення про знущання над українськими політв’язнями, незаконно поневоленими Росією. Це є неприпустимим порушенням прав людини, норм міжнародного гуманітарного права", - наголосив обмудсман.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні генеральний прокурор України Андрій Костін під час зустрічі зі спеціальною доповідачкою ООН з питань катувань доктором Еліс Джил Едвардс розповів, що близько 90% українських військовополонених пройшли в РФ через катування, зґвалтування, погрози сексуальним насильством або інші форми жорстокого поводження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-