На звільнених від російських загарбників територіях виявили 104 катівні - генпрокурор

На звільнених від російських загарбників територіях виявили 104 катівні - генпрокурор

Укрінформ
Правоохоронці загалом виявили 104 катівні у 8 областях України.

Про це під час міжнародної конференції з прав людини "Свобода або страх" заявив генпрокурор Андрій Костін, передає кореспондент Укрінформу.

“На всіх звільнених від ворога територіях було виявлено катівні та місця незаконного утримання. Це 104 катівні у 8 областях України. Найбільша кількість катівень була виявлена у Харківській області - 25, Запорізькій - 18, Херсонській - 11, Донецькій - 10. А також (було виявлено - ред.) 19 (катівень - ред.) на території РФ", - заявив Костін.

За його словами, ОГП володіє інформацією про те, що майже 90% полонених та утримуваних піддаються тортурам або тому чи іншому виду насильства - фізичного чи психологічного.

Костін закцентував увагу і на тому, що навіть саме затримання цивільного вже є воєнним злочином, а тортури, жорстоке поводження і позбавлення доступу особи до правосуддя - це інші окремі воєнні злочини, винуватці яких мають бути покарані.

Очільник ОГП запевнив, що українські правоохоронці фіксують ці факти у відкритих кримінальних провадженнях.

Читайте також: В окупованому Енергодарі через катівні окупантів пройшли понад 1,5 тисячі людей

На його переконання, катування у РФ - це спланована державна політика.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Андрій Костін заявив, що наразі правоохоронці вже ідентифікували понад 400 підозрюваних у вчиненні воєнних злочинів.

Фото: Андрій Костін, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-