СБУ оголосила у розшук чеченського чиновника, який на чолі кадировців захоплював Луганщину

СБУ оголосила у розшук чеченського чиновника, який на чолі кадировців захоплював Луганщину

Укрінформ
Колишнього секретаря ради безпеки Чечні розшукуватиме СБУ для відправлення його до Міжнародного суду в Гаазі.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Служба безпеки України продовжує системно документувати злочини російської окупаційної армії для передачі матеріалів до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

«Слідчі СБУ зібрали доказову базу на громадянина РФ, колишнього секретаря Ради економічної та громадської безпеки Чеченської республіки, заступника командуючого «2-го армійського корпусу народної міліції лнр», командира так зв. «загону спеціального призначення «Ахмат» генерал-майора поліції Апті Алаудінова», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, фігурант, який на момент вчинення злочину обіймав посаду помічника голови Чеченської республіки, брав безпосередню участь у збройній агресії РФ проти України та захопленні територій нашої держави.

Він особисто перебував у зоні бойових дій на території міст Рубіжне, Кремінна, Сєвєродонецьк та віддавав накази бойовикам загону «Ахмат».

У результаті загарбницьких дій РФ населені пункти Луганської області окуповані ворогом, повністю зруйнована її інфраструктура. Кількість загиблих та скалічених мирних мешканців, у тому числі дітей, обчислюється тисячами, десятки тисяч людей залишились без житла.

З січня 2023 року він виконує накази вищого керівництва РФ щодо координації дії чеченських бойовиків, з метою недопущення деокупації захопленої території Луганської області.

Злочинний російський режим високо оцінив «бойові заслуги» Алаудінова. За участь у так званій СВО указом Путіна йому присвоєна зірка героя Росії. Луганські маріонетки Кремля нагородили його званням «героя лнр».

Читайте також: Ліквідація ексначальника «народної міліції ЛНР» - розвідка показала кадри спецоперації

Наразі досудове розслідування завершено, матеріали кримінального провадження перебувають на розгляді в суді.

Алаудінов обвинувачується у скоєнні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110), та у здійсненні пособництва у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України).

Фігуранта оголошено у розшук.

Досудове розслідування проводив слідчий підрозділ Головного Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ повідомило «голові лнр» Пасічнику про ще одну підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-