Військове керівництво привітало українських воїнів із Днем Збройних сил

Військове керівництво привітало українських воїнів із Днем Збройних сил

Відео
Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у День Збройних сил України подякував всім, хто робить свою важку роботу.

Як передає Укрінформ, про це Залужний написав у Фейсбуці

"Схиляю голову перед вашим подвигом! Перед кожним солдатом, сержантом і офіцером. Особливо перед тими, хто сьогодні у вогні боїв та під обстрілами, у холодних замерзлих окопах та руїнах міцно тримає оборону та нищить підступного ворога. Саме ви, незважаючи на звання та посади, стоїте за майбутнє наших дітей. Це те, заради чого ми боремося, не маючи права на поразку", - зазначив Залужний.

Відео: Офіційний канал Головнокомандувача Збройних Сил України

Він підкреслив, що гордий за кожного, хто сьогодні перебуває в лавах Збройних Сил України.

"Україна не здається – завдяки вам. І завдяки вам я знову і знову переконуюсь - як би важко нам не було, але точно не буде соромно!", - наголосив Залужний.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський у Телеграмі підкреслив, що завдяки професійній майстерності, бойовому досвіду, мужності та героїзму українське військо входить до числа найпотужніших армій світу.

За його словами, ЗСУ користується неймовірною підтримкою українців та викликає захоплення в інших країнах.

"Сьогодні український воїн не просто опановує, а формує найсучасніші практики ведення війни. Пише новітню історію України, Європи й світу, даючи люту відсіч ворогові та крок за кроком визволяючи нашу землю від російських окупантів. Український народ поважає, любить і підтримує свою армію, армія любить і захищає свій народ і свою державу", - наголосив Сирський.

У цей день він особливо згадав побратимів, які віддали свої життя за Україну. "Вічна й світла їм пам’ять та слава. Уклінна дяка їхнім батькам і родинам", - наголосив Сирський.

Він подякував солдатам і сержантам, молодшому, старшому та вищому офіцерському складу: танкістам, артилеристам, льотчикам, піхотинцям, морським піхотинцям, розвідникам, ракетникам, десантникам, медикам і капеланам – усім видам та родам військ ЗСУ.

"Хочу також подякувати й представникам інших складових Сил безпеки та оборони України, які стоять з нами пліч-о-пліч на полях битв – прикордонникам, нацгвардійцям і поліцейським.

Ми всі разом – єдиний кулак національної безпеки та оборони. Особлива подяка – тим героям, хто зараз на передовій б’є ворога. Нам є ким і чим пишатися. Нам є над чим працювати. І ми це робимо щодня і щомиті, незважаючи на виклики й загрози", - підкреслив Сирський.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у своєму вітанні у Телеграмі наголосив, що це свято, по суті, стало всенародним, "адже триває нещадна війна з російським агресором за існування української нації". 

Відео: Офіційна сторінка генерал-лейтенанта Сергія Наєва

"Дякую кожному, від чиєї майстерності, хоробрості, міцності духу і сталевої волі залежить подальша доля нашої країни, наших сімей, майбутнє наших дітей. Але, насамперед, дякую звичайному солдату-піхотинцю, який незважаючи на погодні умови, щільні ворожі обстріли і невтомні атаки ворога, міцно стоїть на сторожі кожного клаптику української землі!", - підкреслив Наєв.

Він також подякував звичайному артилеристу, який майстерно виконує свою бойову роботу нищить ворога на полі бою і у ворожому тилу, знекровлюючи його сили і зменшуючи його прагнення до активних дій. І звичайному захиснику українського неба, який з кожним днем збільшує кількість вражених цілей, не дає агресору жодних шансів порушити спокій і стабільність існування наших міст і сіл.

"Дякую усім, хто одягнув військовий однострій, взяв у руки зброю і нищить нею непрошеного загарбника. Ви є гордістю і надією нашого народу", - підкреслив Наєв.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський у Телеграмі зазначив, що сьогодні вшановується мужність, відвага та безкомпромісна вірність військових.

Читайте також: Сьогодні тільки одне побажання - перемогти: Зеленський привітав воїнів із Днем ЗСУ

"Ви віддано служите українському народу, захищаючи Україну. Це вже стало прикладом для наслідування майбутніми поколіннями", - зазначив Тарнавський.

Він додав, що сьогодні і щодня згадують всіх загиблих у боротьбі із російським агресором. Тарнавський підкреслив, що їхні вчинки завжди залишатимуться в наших серцях, як символ мужності та жертовності, а пам’ять про них буде вічно.

Збройним силам України безмежно вірить весь український народ, як вірить дитина батькам. Ми продовжимо безжально бити окупантів, і у цій боротьбі гартується майбутнє України, - наголосив Тарнавський.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-