Генштаб: загарбники проводять рейди на ТОТ Запоріжжя - шукають дезертирів

Генштаб: загарбники проводять рейди на ТОТ Запоріжжя - шукають дезертирів

Укрінформ
Російські військові влаштували рейд у с.Єлисеївка Бердянського району Запорізької області, під час якого шукали своїх дезертирів.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Під Маріуполем російські дезертири втекли зі зброєю - Андрющенко

«1 грудня в тимчасово окупованій Єлисеївці, що у Запорізькій області, окупанти проводили фільтраційні заходи. Російські загарбники перевіряли приватні будинки, підвальні приміщення. Так загарбники шукали своїх дезертирів. Під час рейду загарбники перевіряли особисті документи місцевих мешканців, зокрема й ті, які засвідчують право власності на житло», - сказав Ковальов.

За його словами, в тимчасово окупованому селищі Комиш-Зоря Пологівського району Запорізької області на блокпостах загарбники перевіряли всі без винятку траспортні засоби цивільних осіб, а також паспорти та телефони громадян. На телефонах окупанти шукають та вивчають зміст месенджерів «Телеграм», «Вотсап» та «Сигнал».

Читайте також: Федоров: На Запоріжжі загарбники втікають з позицій - чинять розбої та ґвалтують навіть неповнолітніх

«Очевидно, у такий спосіб загарбники шукають українські сили опору на окупованих територіях», - зауважив речник.

Як повідомлялося, українські захисники з 24 лютого 2022 року по 5 грудня 2023-го ліквідували близько 333 тисяч 840 російських загарбників, 1030 з них за останню добу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-