Страти українських захисників: прокуратура розслідує факт порушення законів війни

Страти українських захисників: прокуратура розслідує факт порушення законів війни

Укрінформ
Правоохоронці розпочали розслідування розстрілу російськими військовослужбовцями беззбройних українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

У медіа 2 грудня 2023 року було поширено відео розстрілу беззбройних українських захисників російськими військовослужбовцями. За попередніми даними, це сталося біля одного зі спостережних пунктів в районі села Степове Покровського району. 

"На відео зафіксовано, як група осіб в російській формі впритул розстрілює двох беззбройних військовослужбовців у формі Збройних сил України, які здавалися в полон. Слідчі та прокурори розпочали розслідування за цим фактом", - зазначили в ОГП.

Читайте також: У Ніжині встановили памʼятник розстріляному росіянами Герою України Мацієвському

У прокуратурі підкреслили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернеться до Міжнародного комітету Червоного Хреста й Організації Обʼєднаних Націй щодо фіксації чергового воєнного злочину РФ – страти українських захисників, які здавалися в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-