Ситуація на сході та півдні залишається складною, за добу - 67 зіткнень

Ситуація на сході та півдні залишається складною, за добу - 67 зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися 67 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 1 грудня.

Протягом доби підрозділи ракетних військ Сил оборони уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 5 складів боєприпасів росіян.

Натомість ворог завдав 2 ракетних та 17 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

«Також з початку доби російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши 2 керовані ракети Х-59 та 12 БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 1 керовану ракету Х-59 та 8 ударних БпЛА», - йдеться в повідомленні.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Оперативна обстановка на сході та півдні України, за даними Генштабу, залишається складною. Протягом доби відбулися 67 бойових зіткнень.

Читайте також: На Куп’янському напрямку ворог проводить ротацію і не припиняє штурми

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів із території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Красний Хутір Чернігівської області, Прогрес, Степок Сумської області, Уди, Тернова, Вовчанськ, Варварівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії біля Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де Сили оборони відбили 9 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни вели штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області, де Сили оборони відбили 7 атак. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Григорівки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де Сили оборони відбили 18 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема, Оріхово-Василівка, Маркове, Часів Яр, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії південніше Новокалинового, Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського Донецької області, де Сили оборони відбили 16 атак. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Авдіївка, Карлівка, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районі Новомихайлівки Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти Гостре, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Костянтинівка.

Читайте також: На Таврійському напрямку ворог продовжує піхотні атаки за підтримки авіації - Тарнавський

На Шахтарському напрямку російські війська наступальних (штурмових) дій не вели. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Новоукраїнка, Урожайне, Макарівка, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог 10 разів безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах Роботиного та західніше Вербового Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Темирівка, Малинівка, Чарівне, Роботине, Степове, Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали Іванівка, Новотягинка, Понятівка, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

У Генштабі також поінформували, що Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження ворогу.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 1 грудня 2023 року ліквідували близько 330 040 російських загарбників, 1280 з них – за останню добу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-