Наєв: «Гепарди» не пропускають жодного «Шахеда»

Наєв: «Гепарди» не пропускають жодного «Шахеда»

Фото, відео
Укрінформ
Установки «Гепард» на озброєнні мобільних вогневих груп не пропускають жодного ворожого «Шахеда».

Про це сказав під час зустрічі із захисниками повітряного простору Києва командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомляє Укрінформ.

«Ми постійно працюємо над підвищенням ефективності та майстерності наших бійців. Українці мають бути впевнені, що мобільні вогневі групи у зоні своєї відповідальності не дають ворогу жодних шансів», – наголосив командувач.

Пресслужба командування Об'єднаних сил ЗСУ у Фейсбуці додала, що під час зустрічі із захисниками повітряного простору столиці Наєв відзначив їхню «надзвичайну ефективність у нищенні» ворожих цілей.

«Ворог не полишає спроб зруйнувати нашу енергосистему, відправляючи десятки бойових дронів-камікадзе на територію нашої держави. Але воїни-зенітники зі складу мобільних вогневих груп з протиповітряної оборони, цілодобово доводять свій професіоналізм та надзвичайну ефективність у нищенні цих цілей», – зазначив він.

Читайте також: На півночі України збільшують кількість мобільних груп ППО - Наєв

Як зауважив Наєв, лише за останні два тижні бійці мобільних груп збили не один десяток безпілотників, якими росіяни атакували Україну.

Серед ворожих дронів виявилися й такі, з якими довелося мати справу вперше. Так, більшість із них були чорного кольору та зі зміненою системою вихлопу.

У такий спосіб російські загарбники намагалися ввести в оману мобільні вогневі групи. «Але наші бійці – професіонали своєї справи. Тому ці дрони-камікадзе не змогли пройти повз їх ефективно побудовану систему протиповітряної оборони», – підкреслив командувач.

Читайте також: Командувач Повітряних сил показав роботу херсонських зенітників цієї ночі

За його словами, на сьогодні в мобільних вогневих групах на озброєнні є як великокаліберні кулемети, так і різноманітні зенітні ракетні комплекси – від радянської «Ігли» до німецьких зенітно-самохідних установок «Гепард».

«До речі, «Гепарди» не пропускають жодного «Шахеда», – заявив Наєв.

Як пояснив він, найбільшою цінністю цих установок є радіолокаційна станція. «Гепард» здатен завчасно виявляти напрямок, з якого заходять повітряні цілі, і завдавати їх азімут та висоту. Відповідно, за цими даними результативно відпрацьовують усі розрахунки з різних видів зброї.

Командувач подякував уряду Німеччини за передачу таких модернізованих засобів.

Як повідомляв Укрінформ, під час наймасованішої атаки безпілотників, скоєної російськими загарбниками в суботу, 25 листопада, протиповітряна оборона Києва уразила понад 60 повітряних цілей ворога.

Загалом під час повітряної атаки 25 листопада ППО знищила 74 із 75 ворожих БпЛА Shahed-131/136.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-