Росіяни мають списки цілей, які вони хочуть вражати на території України - Ігнат

Росіяни мають списки цілей, які вони хочуть вражати на території України - Ігнат

Укрінформ
Російські окупаційні війська, які запускають по Україні «Шахеди» та ракети, мають списки цілей, серед яких об’єкти критичної інфраструктури, військові об’єкти та ін.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Цілі незмінні, об'єкти, які вони хочуть вражати – у них є великі списки, тому, я думаю, всі цілі зрештою відомі і їм, і ми можемо здогадуватись. Ми не можемо офіційно про це говорити. Це і військові об’єкти, і об’єкти критичної інфраструктури. Зазвичай ворог кожен «Шахед» запрограмовує на ту чи іншу ціль. Летять вони по відомих маршрутах, і кожного разу вони коригують ці маршрути, змінюють їх, щоб ми не очікували їх на тому напрямку, на якому вони летіли буквально вчора. Такі речі відбуваються вже не вперше, бачимо, що летять з південно-східного напрямку, цього разу і Приморсько-Ахтарськ, і окупований Крим. Перша хвиля була успішно знищена на Одещині, а далі вже противник по відпрацьованій схемі - застосовував теж кілька напрямків, і на північні області були направлені БПЛА, знищувались, а також і захід - аж до Хмельницької області. Саме там закінчують вони свої маршрути», - повідомив Ігнат.

Він відзначив дуже ефективну роботу мобільних вогневих груп в різних регіонах.

Читайте також: Україна має нарощувати виробництво ударних дронів - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 30 листопада 2023 року противник атакував 20-ма ударними БпЛА типу «Shahed» з двох напрямків: окупований Крим, Приморсько-Ахтарськ (РФ). Крім того, окупанти завдали удару по Донеччині вісьмома зенітними керованими ракетами С-300. До відбиття повітряного нападу залучено, винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил ти Сил оборони України. В результаті бойової роботи знищено 14 ударних БпЛА. Протиповітряна оборона працювала у південних, східних та центральних областях держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-