У Коордштабі пояснили, чому не можна передавати незнайомцям дані полонених

У Коордштабі пояснили, чому не можна передавати незнайомцям дані полонених

Укрінформ
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими закликають не передавати неперевіреним особам персональні дані полонених та зниклих безвісти.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє у Телеграмі.

“Зростає число Телеграм-каналів та сторінок соцмереж, що обіцяють знайти військовослужбовців, які потрапили в полон або зникли безвісти. Проте для цього вони просять у рідних та близьких персональні дані та іншу інформацію”, - ідеться у повідомленні.

У  зв’язку з цим у Коордштабі нагадали, що не можна надавати незнайомцям номери телефонів та інші контакти, адресу проживання, профіль соцмережі. Також не можна передавати дані військовослужбовця (ПІБ, номер бригади, військову спеціальність, адресу проживання, профілі соцмереж тощо), місце розташування підрозділу, фото, зокрема з побратимами.

Читайте також: РФ призупинила обміни полоненими, намагаючись вплинути на українське суспільство - Коордштаб

Як зазначається, робити цього не слід, бо можна погіршити становище близької людини. “Чимало таких каналів організовують шахраї або представники спецслужб агресора. Шахраї будуть видурювати у вас гроші. Спецслужбісти будуть маніпулювати вами чи вдаватися до шантажу”, - зазначається в повідомленні.

У Коордштабі наголошують: “Насправді ніхто у Фейсбуці чи Телеграмі не буде займатися пошуками вашої близької людини. Це професійно та безкоштовно роблять тільки фахівці уповноважених державою органів”.

Читайте також: У Коордштабі пояснили, хто може проводити оперативно-розшукові заходи щодо зниклих безвісти

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими має представництва у всіх регіонах: Львів, Харків, Вінниця, Миколаїв, а також у столиці. Записатися на прийом або отримати консультації можна телефоном (номери вказані на офіційному сайті Коордштабу в розділі "Контакти").

Як повідомлялося, Коордштаб з питань поводження з військовополоненими наполягає, аби Міжнародний комітет Червоного Хреста та інші міжнародні організації вжили вичерпних заходів для отримання відповіді Росії у питанні започаткування роботи змішаних медичних комісій, які мають вирішувати питання обміну військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-