Постачання F-16 Україні розпочнеться так швидко, як можливо - генсек НАТО

Постачання F-16 Україні розпочнеться так швидко, як можливо - генсек НАТО

Укрінформ
Поставки літаків F-16, які можуть змінити ситуацію на полі бою в Україні, розпочнуться так швидко, як це можливо.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вітаю рішення союзників по НАТО – Данії, Нідерландів та Норвегії – поставити F-16. Також я вітаю те, що тренування пілотів на F-16 вже розпочалося, кілька тижнів тому. Центр з підготовки пілотів був створений у Румунії. Я не можу надати вам точні дані, але я вважаю, що поставки можуть відбутися так швидко, як можливо. Літаки вже там. Але що треба зробити – це завершити тренування пілотів», - сказав він.

Столтенберг також вказав на те, що Сполучені Штати дали чітко зрозуміти, що союзники по НАТО можуть поставити американські F-16 Україні.

Читайте також: Українські пілоти в Данії вже проходять підготовку на F-16 у повітрі - Ігнат

«І також важливо, що, звичайно, F-16 можуть змінити ситуацію – вони посилять спроможності України завдавати втрати російським окупаційним військам, і F-16 також дозволять й далі зміцнити українську протиповітряну оборону», - зазначив генсек НАТО.

Водночас він закликав не розглядати F-16 як якусь «срібну кулю».

«Нам треба розуміти, що немає якоїсь «срібної кулі», «срібної системи», яка сама по собі може фундаментально змінити ситуацію на полі бою. Для цього потрібні різні спроможності, які задіяні одночасно з тим, щоб витіснити росіян», - заявив Столтенберг.

З огляду на це він закликав до «жорсткої та тривалої боротьби».

Читайте також: Штати схвалили постачання Україні F-16 з Данії та Нідерландів - Reuters

Як повідомлялося, речник Повітряних сил Ігнат впевнений в тому, що авіаційні комплекси F-16 дуже серйозно змінять хід війни, допоможуть відігнати російську авіацію подалі й прикрити з повітря українські наземні війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-