Українські воїни на півночі захопили трофейну модернізовану БМП-1 «Басурманін»

Українські воїни на півночі захопили трофейну модернізовану БМП-1 «Басурманін»

Відео
Укрінформ
Бійці 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського на півночі під час ворожого штурму захопили бойову машину піхоти росіян "Басурманін".

Як передає Укрінформ, про це Оперативне командування "Північ" повідомляє у Фейсбуці з посиланням на 58-му ОМПБр та оприлюднили відповідне відео.

“Парк бронетехніки виговців поповнився трофейною бойовою машиною піхоти. Окупанти покинули її майже непошкодженою під час ганебного "м’ясного штурму", - ідеться у повідомленні.

Відео: Оперативне командування "Північ" / Operational Command “North”

БМП-1АМ "Басурманін" є російським проєктом модернізації БМП-1. Стандартна башта радянської бойової машини піхоти 1 покоління замінена на дистанційно керований бойовий модуль від БТР-82А з 30-мм автоматичною гарматою 2А72, кулеметом ПКТ, а також протитанковим ракетним комплексом "Метис" та системою "Туча", яка дозволяє встановлювати маскувальні аерозольні завіси.

Озброєння стабілізовано у двох площинах, встановлені нові торсіонні вали та нові гусениці. Оновлено радіостанцію Р-168-25У-2.

Екіпаж - 3 особи, у десантному відділенні передбачено розміщення до 8 осіб.

"Басурманін" почав поступати на озброєння росіян в лютому минулого року.

Українські воїни неодноразово стикалися з ним у боях та успішно знищували його. Це перший випадок, коли модернізована БМП потрапила до "виговців" у справному стані.

Читайте також: Спецпризначенці СБУ знищили два російські «Муроми»

Після проведення необхідних регламентних робіт, БМП-1АМ "Басурманін" продовжить свою військову кар’єру, але вже у складі 58-ї мотопіхотної бригади, зазначили в ОК “Північ”.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни удосконалюють броньовані тягачі 50-х років для війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-