Бої за Бахмут: росіяни за добу застосували понад 40 дронів-камікадзе

Бої за Бахмут: росіяни за добу застосували понад 40 дронів-камікадзе

Укрінформ
По українських військових, які перебувають у районі Бахмута, росіяни за добу застосували 42 дрони-камікадзе, а на Куп'янському напрямку – 18 дронів.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, передає кореспондент Укрінформу.

"За добу 42 дрони-камікадзе були застосовані по українських оборонцях у районі Бахмута. Це були як і FPV, так і "Ланцети". За цілу добу 486 обстрілів ворог здійснив по українських позиціях. Це все відбувалося у районі Кліщіївки та Авдіївки", – заявив він.

За словами Фітьо, тим не менше, українським захисникам за добу вдалося знищити 164 російських військових і 17 одиниць військової техніки, серед яких – танк.

"Ситуація на Бахмутському напрямку залишається досить напруженою, але контрольованою. Зокрема, противник попередньої доби намагався витіснити наші підрозділи у районі Кліщіївки, але якихось стратегічних успіхів на даному напрямку у нього немає", – зазначив начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ.

Відповідаючи на запитання про резерви, які РФ підтягнула на східний напрямок, Фітьо розповів, що наразі РФ підтягує резерви з усієї території своєї країни.

Читайте також: На Бахмутському напрямку росіяни не припиняють атаки - тиснуть на позиції під Кліщіївкою

"Зараз на наших позиціях штурмові групи переважно сформовані з підрозділів "Шторм", "Шторм-Z", "Шторм-V". Вони складаються з колишніх ув'язнених та військових штрафників. Відповідно, зараз РФ зробила для себе основний ресурс постачання людей на фронт... за рахунок власного криміналітету", – поінформував він.

За його словами, чисельна складова наступальних угруповань РФ на Куп'янському і Бахмутському напрямках наразі не змінилася.

Водночас на Куп'янському напрямку, за даними Фітьо, росіяни за добу застосували 18 дронів.

"На Куп'янському напрямку за минулу добу росіянами було використано 18 дронів. Загалом ми бачимо, що лише за одну добу використовується 60 дронів. ...Використання дронів (у зоні відповідальності ОСУВ – ред.) "Хортиця" – це у середньому 40-50 дронів. Звичайно, впроваджуються заходи боротьби – і антидронові рушниці, і РЕБ, і інші заходи", – поінформував він.

Читайте також: Авіація Сил оборони за добу завдала удару по 11 районах зосередження ворога

Фітьо зазначив, що наразі не можна сказати, що росіяни мають на фронті якусь перевагу у цій сфері над Силами оборони України. "Але маємо пам'ятати, що дронами все ж таки керує пілот, від якого залежить кінцеве застосування цього засобу ураження", – заявив начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ.

За його словами, за минулу добу росіяни завдали 10 авіаударів на цьому напрямку. "Використовувався весь арсенал авіації – ударно-штурмова, вогневої підтримки, здійснювалися обстріли керованими авіабомбами", – розповів він.

Начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ поінформував, що росіяни і далі намагаються вийти на околиці Синьківки, щоб розвинути свій наступ на Куп'янськ.

"Це – важливий стратегічний міст, через який під час попередньої окупації здійснювалося логістичне забезпечення ворожих військ. Але на цій ділянці фронту ворог якихось стратегічних успіхів не здобуває", – зазначив Фітьо.

Як повідомлялося, 20 листопада він заявив, що інтенсивність боїв на Куп'янському напрямку наразі відносно стабільна.

22 листопада Фітьо повідомив, що росіяни не припиняють атаки на Бахмутському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-