У Силах оборони розповіли про спроби проходу ворожих ДРГ на півночі - від 4 до 16 осіб

У Силах оборони розповіли про спроби проходу ворожих ДРГ на півночі - від 4 до 16 осіб

Укрінформ
Українські військові фіксують спроби проходу через держкордон російських ДРГ різних розмірів - і до 5 осіб, і до 16 осіб. Цілі та завдання цих груп залежно від їхніх розмірів різні.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх, відповідаючи на питання, як часто ДРГ з території РФ намагаються прорватися через кордон України, передає кореспондент Укрінформу.

"Іноді фіксуються спроби проходу невеликих груп силами 4-5 осіб, іноді - 10-16 осіб. Відповідно, цілі і завдання у цих груп, очевидно, різні. Фіксувалися спроби прориву держкордону ДРГ у напрямку об'єктів критичної інфраструктури. Фіксувалися і спроби просто суто терористичного заходу ДРГ з метою тероризування місцевого населення та нечисленних атак на рокадних дорогах", - зазначив він.

Читайте також: Ворог активно застосовує ДРГ на Сумщині - прикордонники

Відповідаючи на питання, що чекає росіян, якщо вони ще раз спробують піти на Київ, Повх запевнив, що український кордон було підсилено, і що на кордоні було створено системи інженерних загороджень, там були підготовлені мінні поля, зокрема - протипіхотні керовані мінні поля.

"Війська контролюють держкордон, визначені сили і засоби захищають і стоять на найбільш загрозливих напрямках. Ми не можемо зараз розкривати всі ті сюрпризи, які війська підготували для загарбників, але вони є", - заявив речник.

Читайте також: Російські ДРГ щомісяця по 9-10 разів намагаються зайти на Сумщину і Чернігівщину - Наєв

Як повідомлялося, 16 листопада речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що за останній час РФ активно застосовує диверсійно-розвідувальні групи на Сумському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-