Група українських військових завершила навчання в Північній Македонії

Група українських військових завершила навчання в Північній Македонії

Укрінформ
Північна Македонія завершила успішне навчання першої групи українських військових.

Про це повідомила міністр оборони Північної Македонії Слав'янка Петровська, передає Укрінформ з посиланням на Balkan Insight.

Вона зазначила, що досі інформацію про навчання тримали в таємниці з міркувань безпеки. За словами Петровської, навчання проводилися «на об'єктах, що належать армії Республіки Північна Македонія, щодо чого було прийнято відповідне рішення уряду».

Міністр не уточнила, яку саме підготовку пройшли військові, чи скільки солдатів пройшли або пройдуть цей процес.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Північна Македонія надіслала Києву десять партій військової допомоги та вважається одним із найбільших постачальників техніки серед союзників України, беручи до уваги її розмір та населення трохи менш як 2 мільйони.

Читайте також: Українські пілоти в Данії вже проходять підготовку на F-16 у повітрі - Ігнат

Країна, яка зараз поповнює свої запаси західним обладнанням, надіслала Україні близько 30 танків Т-72 радянських часів, 12 ударних вертольотів Мі-24 радянських часів і чотири штурмовики Су-25. Все це було придбано в Україні ще у 2001 році.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Литви заявило, що до України надійшов новий пакет військової допомоги, анонсований раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-