Сі Цзіньпін закликав французів інвестувати в китайську економіку

Сі Цзіньпін закликав французів інвестувати в китайську економіку

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін у телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном запросив більше французьких компаній розвивати бізнес у Китаї та інвестувати в китайську економіку.

Про це повідомляє МЗС КНР, передає Укрінформ.

«Китай радий бачити, що на його ринок надходить більше французьких товарів і запрошує більше французьких компаній інвестувати у Китаї, а також сподівається, що Франція забезпечить для китайських компаній справедливе і недискримінаційне бізнес-середовище», - сказав Сі.

Він зауважив, що цього року буде 20-річчя встановлення всеосяжного стратегічного партнерства між Китаєм та ЄС і висловив сподівання, що Франція як один із лідерів Євросоюзу сприятиме поглибленню відносин блоку з Китаєм.

«Стикаючись із викликами сучасного світу, Китай і Євросоюз повинні залишатися партнерами у взаємовигідній співпраці, і ми сподіваємося, що Франція відіграватиме конструктивну роль та сприятиме позитивному розвитку відносин між Китаєм і ЄС», - зазначив китайський лідер.

Сі також заявив, що Пекін готовий посилити співпрацю з Парижем в ООН та інших багатосторонніх організаціях.

Макрон, своєю чергою, зауважив, що Франція хотіла б використати 60-ту річницю встановлення дипломатичних відносин із Китаєм наступного року як можливість інтенсифікувати обміни на високому рівні та поглибити співпрацю в сферах економіки, торгівлі, авіації, гуманітарних та культурних обмінів.

Французький президент також наголосив на готовності Парижа сприяти розвитку всебічного стратегічного партнерства між ЄС і Китаєм та висловив сподівання на тісну комунікацію між двома країнами на Конференції ООН зі зміни клімату в Дубаї та у вирішенні інших глобальних проблем.

У повідомленні йдеться, що глави двох держав обмінялися думками щодо «палестино-ізраїльського конфлікту» (у Китаї уникають згадувати ХАМАС – ред.) та погодилися, що першочерговим завданням є запобігання подальшому погіршенню ситуації і поглибленню гуманітарної кризи, а також вказали на необхідність реалізації «рішення про дві держави» як фундаментальний спосіб врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

Читайте також: Китай готовий бути партнером і другом Сполучених Штатів - Сі Цзіньпін

Як повідомляв Укрінформ, Китай закликає якнайшвидше провести велику міжнародну мирну конференцію з врегулювання конфлікту між Палестиною та Ізраїлем із якомога ширшим представленням країн та сформулювати відповідну дорожню карту з часовим графіком її виконання.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-